Alexander Ovechkin scoort hattrick nummer vijfentwintig


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst dertien wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. De Rangers die ook de tweede ‘Battle of New York’ wonnen binnen drie dagen. Flames goalie David Rittich die hoorde dat hij uitgenodigd is voor de ALL Star game en prompt 35 reddingen maakt en daarmee de winst pakt in Toronto en de vijfentwintigste hattrick voor Alexander Ovechkin. De uitgebreide update door Cor Machielsen.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4-1

Bruins goalie Jaroslav Halak was kansloos op het eerste schot van de Penguins door Sidney Crosby maar alle andere 29 schoten wist hij vakkundig te pareren. David Pastrnak en Karson Kuhlman kwamen beide tot twee assists voor Boston.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3-2

Het werd de derde winstpartij op een rij voor Columbus en pas na 148 minuten kreeg Elvis Merzlikins weer een goal tegen. Die werd gescoord door Carolina’s Martin Necas. Het was Nick Foligno die de volle buit binnen haalde door twee minuten voor tijd de game winning goal te maken met een snapshot.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 4-0

Een shutout voor Phillipp Grubauer. Rookie verdediger Cale Makar pakte al zijn tiende goal mee dit seizoen. Na vijf nederlagen op een rij eindelijk weer winst voor de Avalanche.

Dallas Stars – Buffalo Sabres 1-4

Het grote verschil werd pas gemaakt in minuut 58 toen Michael Frolik de 3-1 maakte met een shorthanded empty netter voor de Sabres die nu vijf van de laatste zeven wedstrijden hebben gewonnen.

Florida Panthers – Los Angeles Kings 4-3

Een 4-0 voorsprong na 47 minuten hockeyen werd bijna tenietgedaan. Binnen zes minuten scoorde de Kings drie keer maar de laatste drie minuten hield derde goalie Sam Montembeault stand voor de Panthers.

Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 3-1

Na vijf wedstrijden wisten de Minnesota Wild weer eens te winnen. Dit keer van de Lightning die wel twee keer scoorde via Nikita Kucherov. De game winning goal bleek de 3-1 te zijn van Ryan Suter.

Nashville Predators – Anaheim Ducks 2-4

De Predators verliezen voor de zevende keer in tien wedstrijden. Dit keer van de Ducks. John Gibson stopte 33 pucks. Josh Manson scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor Anaheim waar onze landgenoot Daniel Sprong een schot op doel had en dertien minuten ijstijd.

New York Islanders – New York Rangers 2-3

De tweede ‘Battle of New York’ binnen een week werd wederom een prooi voor de Rangers. Dit keer mede te danken aan goalie Alexandar Georgiev. Hij maakte 38 reddingen. De Maple Leafs hebben al geïnformeerd naar de goalie maar wat de Rangers ervoor terug willen is nog wat aan de hoge kant volgens de Leafs insiders. De winnende goal werd gemaakt door Chris Kreider die 25 seconden voor tijd een powerplay goal binnen schoot.

Ottawa Senators – Vegas Golden Knights 2-4

De eerste wedstrijd onder Peter DeBoer werd gewonnen door de Golden Knights op bezoek in Ottawa. Oud Senator speler Mark Stone scoorde en had een assist bij zijn terugkeer.

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 1-4

Een goede wedstrijd voor de mannen uit Montreal op bezoek in Philadelphia. Ilya Kovalchuk scoorde twee keer. Carey Price maakte veertig reddingen en Tomas Tatar had een goal en een assist.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 1-2 SO

Het lukte Toronto maar een keer om David Rittich te passeren. Derek Ryan zette de Flames op voorsprong na 27 minuten. William Nylander maakte gelijk in minuut 46. Pas bij de shootouts werd er daarna weer een goalie gepasseerd. Frederik Andersen was kansloos op de five hole van Matthew Tkachuk.

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 3-1

Na twintig minuten stond er 1-1 op het bord. Daarna waren het Jake Virtanen en Tanner Pearson die ervoor zorgde dat de winst in Canada bleef. In de Pacific is het gat tussen de nummer een en vijf maar drie punten.

Washington Capitals – New Jersey Devils 5-2

Met zijn 25ste hattrick komt Alexander Ovechkin op de elfde plaats in de all time hattrick lijst. Het werd even spannend toen de Devils na een 3-0 achterstand terugkwamen tot 3-2. Maar Jakub Vrana en de derde goal van Alexander Ovechkin zorgde voor de 5-2 eindstand.

Previous Gints Bikars en Alf Philippen nemen Eaters onder hun hoede
Next Raymond van der Schuit van Nijmegen naar Tilburg Trappers