Islanders en Penguins pakken ruime overwinning, ‘Lacrosse’ goal Filip Forsberg


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst elf wedstrijden werden er gespeeld afgelopen nacht in de NHL. Wederom was er een Lacrosse goal te noteren. Dit keer gescoord door Predators Filip Forsberg tegen Edmonton Oilers goalie Mike Smith. Deze was de mooiste van de drie omdat hij op snelheid de puck meenam op de stick. De terugkeer van Sidney Crosby in Pittsburgh en een hattrick van Auston Matthews. Hoewel het pas zijn tweede in de NHL was sinds zijn debuut in oktober 2016. De Islanders scoorde acht goals tegen de Red Wings. Toch werd er tijdens elf wedstrijden maar liefst 77 goals gescoord. De update vind je hier door Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 6-3

Na drie nederlagen op een rij werd er gewonnen door Arizona. Mede dankzij Phil Kessel en Taylor Hall die beide twee keer scoorde.

Buffalo Sabres – Vegas Golden Knights 4-2

De Golden Knights verliezen voor de vierde keer op een rij. Dit keer van de Sabres waar Sam Reinhart een goal en twee assists gaf.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 3-0

Goalie Elvis Merzlikins van Columbus pakte de tweede shutout op een rij door in deze wedstrijd alle 34 schoten te pakken van de Bruins. Na een minuut moest Bruins goalie Tuuka Rask al het ijs verlaten doordat hij een elleboog tegen zijn hoofd kreeg van Emil Bemstrom. Mits gediagnosticeerd als hersenschudding zou het inmiddels zijn derde keer zijn voor Rask.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 2-3 OT

Een 2-0 voorsprong na de eerste twintig minuten was niet voldoende voor de Avalanche. Dallas maakte gelijk via een goal in de tweede en een in de derde periode. Het extra punt ging mee naar Dallas doordat Esa Lindell tussen de cirkels in staand met een mooie wrister Philipp Grubauer passeerde.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 4-2

De ‘Lacrosse’ goal van Filip Forsberg was de mooiste van de avond, maar het leverde geen punten op. Zowel Connor McDavid (0G, 3A) en Leon Draisaitl (2G, 1A) hadden een drie punten avond. Voor het eerst in zeven thuiswedstrijden tegen Nashville wisten de Oilers dit keer te winnen.

New York Islanders – Detroit Red Wings 8-3

Drie goals in de eerste zeven minuten was een vlotte start voor New York. Rookie Noah Dobson scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Islanders en Givani Smith deed dat voor de Red Wings.

Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 2-3 OT

Een 2-0 voorsprong was niet voldoende voor de Senators. Twee keer Dominik Kubalik bracht de Blackhawks op gelijke hoogte. Jonathan Toews scoorde de game winner in overtime.

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 7-3

De terugkeer van Sidney Crosby leverde Pittsburgh een ruime winst op en Crosby’s aandeel daarin was een goal en drie assists.

Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings 4-3 SO

Ondanks dat de Kings een 0-2 en 2-3 voorsprong pakte lukte het de Lightning om in ieder geval een punt te pakken door één minuut voor tijd de gelijkmaker te scoren via Nikita Kucherov. Het extra punt werd gepakt door Steven Stamkos die in de shootouts de winnende scoorde.

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 7-4

Twee spelers met een hattrick. Auston Matthews deed het voor de Leafs en Blake Coleman voor de Devils. De beide punten bleven echter in Toronto.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 4-0

Connor Hellebuyck stopte alle 41 schoten van de Canucks. Kyle Connor scoorde twee goals en gaf een assist.

Previous Favoriet Heerenveen moet waken voor 'one match heroes' uit Nijmegen
Next UNIS Flyers Heerenveen wint Beker van Nederland