Sprong puntloos in tweede week Anaheim Ducks


Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Onze landgenoot stapte in het heen en weer bootje tussen Anaheim en San Diego, maar lijkt nu een vaste plek in Anaheim gevonden te hebben.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets (3-4)

Helaas voor Daniel Sprong lukte het hem niet om deze wedstrijd punten te pakken. Wel noteerde hij een +/- van 1 en loste hij vier schoten op het goal van Elvis Merzlikins. Qua ijstijd heeft de Nederlander ook niets te klagen. Met twintig shifts en 13:05 aan TOI, lijkt het erop dat coach Dallas Eakins eindelijk vertrouwen in de kwaliteiten van Sprong heeft.

Anaheim Ducks – Dallas Stars (0-3)

Sprong kon geen potten breken tegen Dallas Stars. Één schot op doel en dik dertien minuten ijstijd waren zijn bijdrage tijdens deze wedstrijd. Dallas goalie Ben Bishop stopte alle 27 schoten en pakte daarmee zijn tweede shutout van het seizoen.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks (4-2)

Een road trip van vier duels werd in Chicago in gang gezet. Daniel Sprong ging met zijn Ducks op bezoek in the Windy City, maar hij kwam niet verder dan drie schoten op doel en eindigde met een -1. Het was het zesde verlies in zeven wedstrijden voor de Ducks. Net als in de wedstrijden tegen Dallas Stars en Columbus Blue Jackets draaide Daniel twintig shifts.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks (4-1)

Twee schoten, een -1 en meer dan veertien minuten ijstijd wist Sprong te noteren tegen de regerend Stanley Cup kampioen. Pluspunt blijft dat Sprong weer op de eerste lijn startte.

Puntloos maar niet kansloos

Kijkend naar de statistieken is het net alsof Sprong zijn draai bij de grote jongens in de NHL niet kan vinden. Kijken we naar het spel van Sprong en alles daaromheen blijkt niets minder waar. TV commentatoren loven Sprong om zijn aanvallende kwaliteiten, noemen de Nederlander zelfs al het geheime wapen van coach Dallas Eakins. En dat zie je terug in het feit dat Daniel elke wedstrijd op de eerste lijn staat.

En op die eerste lijn voert hij samen met Adam Henrique en Ryan Getzlaf de aanval aan bij Anaheim Ducks. Aankomende week staan er twee uitwedstrijden op het programma voor de Ducks, vrijdag spelen ze tegen Nashville Predators en op zaterdag staat Carolina Hurricanes op het programma. Met het vertoonde spel van de afgelopen week is het een kwestie van tijd voordat de goals en assists van de ‘Dutch Duck’ ons weer om de oren vliegen.

Previous Rangers winnen 'Battle of New York', Ovechkin schoot weer met scherp
Next Sterk optreden Van Nes. Winst en verlies Quinnipiac