Rangers winnen ‘Battle of New York’, Ovechkin schoot weer met scherp


Face-Off IJshockey NHL

Vijf wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Met de Battle van New York tussen de Rangers en Islanders. Ruim gewonnen door de Rangers. Twee opmerkelijke gebeurtenissen. Brad Marcgand die compleet over de puck heen schaatst bij een shootout en de kolderieke botsing tussen twee Ducks. De update vind je hier door Cor Machielsen.

Montreal Canadiens – Calgary Flames 2-0

De Canadiens hebben de vijf game winning streak van de Flames weten te stoppen. Toch kregen de Flames genoeg kansen maar Carey Price stopte alle 31 schoten.  Daarentegen scoorde Ryan Poehling zijn eerste van het seizoen met de 2-0 tegen Calgary. De 1-0 werd gescoord door Jordan Weal.

New York Rangers – New York Islanders 6-2

De ‘Battle of New York’ werd een prooi voor de Rangers. Grote man was Artemi Panarin die twee goals scoorde en drie assists had. Na de snelle 0-1 door Jordan Eberle kwamen de Islanders er niet meer aan te pas.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 6-5 SO

Boston leidde met 5-2 in de 27e minuut. Toen kwamen er drie unanswered goals van de Flyers waaronder de eerste NHL-goal voor rookie Connor Bunnaman. Nadat Travis Konecny de negende shootout had gescoord mistte Brad Marchand de hele puck.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 4-1

De Ducks verliezen inmiddels voor de achtste keer in tien wedstrijden. Onze landgenoot Daniel Sprong had veertien minuten ijstijd en twee schoten op goal. De Blues wonnen voor de negende keer op een rij thuis. Een evenaring van het record in 1991. De 4-1 kwam nadat goalie John Gibson en verdediger Hampus Lindholm met elkaar botste achter de goal en Ivan Barbashev de puck op een presenteerblaadje kreeg aangereikt om te scoren.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 2-0

Tweemaal was het Alexander Ovechkin die scoorde en daarmee de gehele productie voor zijn rekening name. Goalie Ilya Samsonov scoorde zijn eerste shutout van het seizoen voor de Capitals door alle 23 schoten van Carolina te stoppen.

Previous Frölunda Indians sterren op weg tweede achtereenvolgende dubbel?
Next Sprong puntloos in tweede week Anaheim Ducks