Toronto wint topper van Winnipeg, Daniel Sprong weer healthy scratch

Twaalf wedstrijden de afgelopen nacht waarbij Toronto nu echt richting de bovenste plaatsen gaat. Colorado de Stanley Cup winnaar St. Louis trakteerde op een ruime nederlaag en de Devils inmiddels de derde overwinning op een rij pakte. De update vind je hier door Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 4-2

En weer was Daniel Sprong een healthy scratch. En weer verloren de Ducks. De derde nederlaag op een rij voor Anaheim die van de laatste tien wedstrijden er twee hebben gewonnen. Met een 1-2 voorsprong na veertig minuten kwamen er drie unanswered goals van de Coyotes in de laatste periode.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 1-2 OT

Columbus goalie Elvis Merzlikins wint voor de tweede keer op een rij. Pierre-Luc Dubois scoorde in de overtime de game winning goal.

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3-2 OT

Binnen zeven minuten stonden de Oilers met 0-2 voor maar moesten toch toezien hoe de Sabres langszij kwamen. In de overtime werd de winnende goal gemaakt door Jack Eichel die een penaltyshot kreeg toegekend.

Calgary Flames – New York Rangers 4-3

Johnny Gaudreau had een assist en een goal in de overwinning die al na 28 minuten op het bord stond. De winnende goal kwam van Sean Monahan.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 7-4

Nathan MacKinnon scoorde vier punten (1G, 3A) en staat inmiddels op de derde plaats met 62 punten achter Leon Draisaitl met 63 en de leider Connor McDavid met 64. Maar aangezien de Oilers de laatste maand niet meer veelvuldig scoren zal het een kwestie van tijd zijn dat MacKinnon en Brad Marchand het ‘Dynamic Duo’ voorbij streven. Het was echter pas de eerste overwinning in vier wedstrijden voor de Avalanche.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 1-2

De vijfde overwinning op een rij voor voor de Lightning. Mede dankzij goed keeperswerk van Andrei Vasilevskiy die 38 reddingen maakte. Na acht minuten in de wedstrijd stond de stand al op het bord. De game winning goal was van Nikita Kucherov.

New York Islanders – New Jersey Devils 1-2

De Devils pakken de derde overwinning op een rij bij de buren van New York. Nico Hischier scoorde de winnende goal aan het begin van de derde periode. Ook de veel besproken en bekritiseerde P.K. Subban scoorde.

Ottawa Senators – Florida Panthers 3-6

Evgenii Dadonov scoorde twee keer en een assist, en de Panthers pakte de zesde overwinning in acht wedstrijden.

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 1-2 OT

De Sharks pakte iedere keer de voorsprong en in de overtime was het een powerplay goal van Brent Burns, nadat Kris Letang een tripping penalty kreeg, die de winnende maakte.

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 7-5

Na veertig minuten stond er al 4-4 op het bord. In de derde periode maakte de Canucks het verschil. En konden hun zesde overwinning op een rij noteren. Canucks Bo Horvat scoorde twee keer en gaf een assist en J.T. Miller scoorde er een en gaf drie assists.

Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers 5-4

De Flyers stonden na de eerste twintig minuten al met twee goals verschil achter. Dat hebben ze nooit kunnen corrigeren. Ze kwamen wel dichtbij maar Marc-Andre Fleury liet zich na de 5-4 binnen vijftien seconden in de derde periode niet meer passeren. Voor de Flyers scoorde Sean Couturier twee keer en gaf een assist.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 3-6

William Nylander scoorde twee goals en had een assist in de achtste overwinning na negen wedstrijden voor de Leafs. Die na een wat rommelig begin onder nieuwe coach Sheldon Keefe nu echt weer met de top meedraaien.