Trappers houdt twee punten over aan spannend duel met Indians

Voor de derde keer dit seizoen speelt Tilburg Trappers een ‘Hannover weekend’ waarbij beide teams uit Hannover de tegenstander zijn. Op vrijdagavond speelden de Tilburgers tegen Hannover Indians. Net als voorgaande ontmoetingen verliep de wedstrijd moeizaam. Ook deze wedstrijd werd net als op 20 oktober 2019 pas in overtime beslist. Vrijdagavond werd het uiteindelijk in de extra tijd, 1-0. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Reno De Hondt

De behendige forward Reno De Hondt was na een aantal weken blessureleed weer op het ijs te bewonderen. De Hondt had niet de makkelijkste wedstrijd ‘uitgekozen’ om terug te keren. Vanwege de goede tegenstand van de Indians was het lastig voor een speler als De Hondt lastig om ‘in de wedstrijd te komen’. Daarbij had ook Hannover Indians met een volle ziekenboeg haar handen vol aan de Tilburgers. Beide teams gingen er vol voor. Zowel de defensie van Trappers als die van de Indians moesten vol aan de bak. De goalies die op het ijs stonden mochten langzaam in de wedstrijd komen omdat vooral de verdedigers de puck telkens wisten te onderscheppen. De eerste 20 minuten vlogen voorbij en kwam doelpuntloos tot haar einde.

Tekst gaat verder onder deze foto

Hannover Indians thuis
Kilian Van Gorp, Foto: Arie Leeuwesteijn

Chaotisch middenstuk

Trappers leek het middenstuk feller te beginnen maar dat liep op niets uit omdat de verdedigers van Hannover Indians hun werk deden. Twee straffen kort achter elkaar deden beide ploegen nog steeds in evenwicht houden. Indians wist zelf niet goed om te gaan met hun man-meer-situatie, terwijl Trappers zich niet de kaas van het brood liet eten. Tijdens de makkelijk gegeven straf van Danny Stempher viel de tijd weg en dat leidde tot wat reuring in het Stadion. Toen dat weer was hersteld ging de wedstrijd weer verder. Ook na 40 minuten stond de brilstand op het scoreboard.

Wouter Sars. Foto: Arie Leeuwesteijn

Billenknijpen

In de laatste periode was in het stadion de spanning te snijden. Het stond 0-0 en er werd lastig gescoord. Het bomvolle Stappegoor besefte ook dat wanneer de 1-0 of 0-1 zou vallen, de wedstrijd dan gespeeld zou zijn. Vooral in de slotminuten zou een doelpunt de wedstrijd op slot gooien.

Een straf in de slotfase voor Mike Glemser leek Tilburg Trappers op weg te helpen naar toch die ene goal. Dat werd een dikke minuut later bruut verstoord toen Alexei Loginov ook naar de strafbank moest vanwege een overtreding op de Canadees Chad Niddery. Uiteindelijk gaf Niddery na afloop in een gesprek met Tilburg Trappers aan dat hij makkelijk ging liggen maar dat hij wel werd geraakt. Daarbij vertelde hij wel dat hij dat normaal niet zou doen maar dat hij ‘iets moest doen’ om op die manier misschien iets te forceren. De makkelijk gegeven straf voor Loginov veranderde ook niets aan de wedstrijd. De volle 60 minuten eindige in een 0-0.

Alexei Loginov. Foto: Arie Leeuwesteijn

Kevin Bruijsten

In overtime werd de wedstrijd beslist. Tilburg Trappers hield twee punten in Tilburg en Indians nam één punt mee terug naar Hannover. De 1-0 werd door Kevin Bruijsten gescoord na een solo-actie. Bruijsten werd uiteindelijk tot MOTM verkozen.

(Nog meer video’s onder deze video)

Interviews

(Tekst gaat verder onder de interviews)

Hannover Scorpions

Zondagavond speelt Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions. In de vijandige omgeving van Hannover Scorpions zal Tilburg Trappers op zoek gaan naar de eerste volledige winst van 2020. Gezien de vorige resultaten tegen Scorpions ( 3-4 OT winst en 7-1 winst) en de resultaten van afgelopen wedstrijden van Scorpions, moet Trappers dit duel kunnen winnen. Ook van dat duel zullen wij uitgebreid verslag doen.