Toronto bezig aan herstel, New Jersey krijgt het maar niet op de rails


Face-Off IJshockey NHL

Dertien wedstrijden gisterenavond en nacht. Boston zit in een neerwaartse spiraal. Jack Eichel pakt een punt in zijn achttien opeenvolgende wedstrijd en St. Louis en Washington lopen uit in de league op de achtervolgers. Toronto kan weer naar boven kijken. Ondertussen is door de NHL de uitslag van de stemming bekend gemaakt om de Captains te kiezen voor de divisies tijdens het All Star Weekend.
Pacific – Connor McDavid
Atlantic – David Pastrnak
Metropolitan – Alexander Ovechkin
Central – Nathan McKinnon

Boston Bruins – Nashville Predators 3-4 OT

Boston ondergaat weer een nederlaag. Inmiddels staat de teller op één overwinning in tien wedstrijden. Roman Josi scoorde twee goals voor de Predators en voor de Bruins was Patrice Bergeron twee keer trefzeker.

Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 3-2

De L.A. point streak stopt bij zes. Jack Eichel die weer terug is voor de Sabres na een korte blessure scoorde voor de achttiende keer op een rij een punt.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 2-4

Chris Dreidger maakte 42 saves voor Florida en hielp daarmee de Panthers aan hun derde overwinning op een rij. Noel Acciari scoorde net geen derde hattrick op een rij. Hij kwam dit keer ‘maar’ tot twee goals.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils  5-1

Het wil maar niet lukken bij de Devils. Die proberen inmiddels hun vierde goalie uit. Maar Gilles Senn kon al vissen bij het eerste schot op goal. Uiteindelijk werden het er vijf. Met twee van Oliver Bjorkstrand voor Columbus.

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 3-5

Vier unanswered goals van Chicago waren zelfs Colorado te machtig in de vierde periode. Jonathan Toews scoorde een goal en had twee assists voor de Blackhawks.

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 4-3

Twee duo’s die vandaag het verschil maakte. Als eerste natuurlijk het ‘Dynamic Duo’ Connor McDavid en Leon Draisaitl die beide scoorde op een assist van de ander. Het andere duo is Riley Sheahan en Josh Archibald. Beide ook goed voor een goal en assist.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 0-6

Connor Hellebuyck pakte zijn derde shutout van het seizoen door alle 31 schoten van de Wild te pakken. Patrick Laine scoorde er twee van de zes.

New York Islanders – Anaheim Ducks 5-6 SO

Tot aan de 4-4 trok Anaheim iedere keer de stand gelijk. Na vijftig minuten zette Cam Fowler de Ducks op voorsprong. Binnen drie minuten was het Ryan Pullock met de gelijkmaker voor de Islanders. In de shootouts pakte de Ducks het extra punt.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 4-5 SO

Twee goals van Tyler Ennis voor Ottawa en twee van James van Riemsdijk voor Philadelphia. In overtime hadden de Flyers het al moeten beslissen maar goalie Marcus Hogberg stopte alle zeven mogelijkheden. In de shootouts sloegen de Flyers wel toe. Sean Couturier scoorde in de vijfde ronde.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 2-5

Pas in de derde periode namen de Blues afstand van de Sharks. Na veertig minuten was de stand nog 2-2. Maar drie unanswered goals waarvan twee van verdediger Alex Pietrangelo waren te machtig voor de Sharks en St.Louis pakte zo hun vijfde overwinning op een rij. Voor de Sharks is het de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4-1

Toronto is aan een opmars bezig. Al was het wel de allereerste overwinning dit seizoen voor de back-up goalie Michael Hutchinson. Auston Matthews en Zach Hyman scoorde twee goals en hadden een assist. Voor Detroit is het de vijftiende nederlaag na zeventien wedstrijden. Het was de vierde overwinning op een rij voor Toronto.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins 4-1

Matt Murray mocht weer eens starten tussen de palen in de 500ste wedstrijd van coach Mike Sullivan. In de eerste periode hadden de Penguins geen schot op goal. Dat was sinds 2003 niet meer gebeurd. Vancouver kwam maar tot veertien schoten in de gehele wedstrijd maar daarvan gingen er wel vier in. Tristan Jarry zal voorlopig wel weer starten voor de Penguins in de goal in de komende wedstrijden. J.T Miller en Elias Pettersson hadden ieder een goal en een assist voor de Canucks.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 3-1

Nikita Kucherov scoorde zijn 2ooste goal voor Tampa maar het leverde geen punten op. De Capitals wonnen voor de tiende keer in twaalf wedstrijden. Radko Gudas scoorde zijn eerste van het seizoen voor Washington.

Previous Luik, Herentals, Nijmegen en Heerenveen pakken voorsprong
Next Trappers verliest koppositie na titanenstrijd