Trappers verliest koppositie na titanenstrijd


Waar Tilburg Trappers afgelopen vrijdag thuis op ‘automatische piloot’ met een gemakkelijke 7-3 winst van het ijs stapte, hadden ze vandaag een grotere klus te klaren. Men ging op bezoek bij Herner EV, een sterke tegenstander die al vaker een flinke uitdaging was voor de Tilburgers. Met de koppositie op het spel ging de ploeg van Subr dapper de strijd aan maar verloor uiteindelijk met 7-2. Tessa Schoenmakers was in Herne en praat jullie volledig bij.

Moeizaam begin

Het duurde slechts enkele seconden voor het duidelijk was, wat er op het spel stond. De strijd tussen twee topploegen van de Oberliga Nord is losgebarsten. Waar beide teams wat fouten maakten, losten de goalies Ian Meierdres en Björn Linda het op met een aantal uitstekende reddingen. Halverwege de eerste periode was het Nils Liesegang die voor het eerst raak wist te schieten, 1-0. Beide teams kregen kansen, maar weinig spelers wisten echt dicht in de buurt van de goal te komen.

Goalie Björn Linda. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Kansrijke periode

De twee periode was nog maar amper begonnen of de thuisploeg scoorde alweer hun tweede doelpunt. Ditmaal was het Christopher Kasten die het gaatje achter Meierdres wist te vinden. Enkele seconden later lukte het ook Tilburg om een doelpunt te noteren dankzij Danny Stempher, 2-1. Vooral voor de bezoekende ploeg was het een kansrijke periode, goede opbouw, snelle en slimme strategie, maar Trappers kon voor de dweil, goalie Linda niet meer passeren.

Danny Stempher eerder dit jaar in Krefeld Foto: Arie Leeuwesteijn

Harde les

36 seconden in periode drie maakte captain Mickey Bastings de belangrijke 2-2 met hulp van Diego Hofland en Mitch Bruijsten. Daarna ontstond een gelijke strijd met beide zicht op de voorsprong. Uiteindelijk was het Herner die de voorsprong pakte, dankzij de 3-2 door Dennis Palka. Even later was het wederom Palka die in de powerplay raak schoot, 4-2. Vervolgens probeerde Subr en zijn ploeg nog een gelijke score te bereiken, door hun goalie van het ijs te halen. Dat mocht helaas niet baten, want Liesegang wist een emptynetter naar binnen te werken. Kort daarna werd er door een verdedigingsfout de 6-2 gemaakt door Dominik Piskor. Ten slotte was het Maximilian Herz die de genadeklap, de 7-2 gaf.

Tilburg Trappers
Mickey Bastings.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Essen & Duisburg

Op tweede kerstdag kan je prima de verplichte familie-dingen ontlopen door naar Stappegoor te komen. Die dag ontvangt Tilburg Trappers Moskitos Essen. Op zaterdag reist de spelersbus richting Duisburg om tegen de plaatselijke Füchse te spelen. Er zullen enkele honderden Tilburgers de ploeg achterna reizen voor een mooie pot ijshockey.

Previous Toronto bezig aan herstel, New Jersey krijgt het maar niet op de rails
Next Seizoensdebuut Sprong bij Anaheim eindigt met verlies, Calgary, Arizona winnen met vijf goals