Washington blijft koploper, deze speelronde 36 goals in 4 duels


Face-Off IJshockey NHL

‘Slechts’ vier duels afgelopen nacht, maar de kijkers hoefden zich geen moment te vervelen. Er vielen maar liefst 36 goals, wat neerkomt op gemiddeld negen treffers per wedstrijd. Washington won bij New Jersey en verstevigde de koppositie. Tijd om terug te blikken.

New Jersey Devils – Washington Capitals 3-6

Bij Washington speelden Alex Ovechkin en Nicklas Backstrom voor de 900e keer samen in het Capitals shirt. Beide mannen drukten hun stempel op het duel. Backstrom had twee goals en twee assists, Ovechkin een goal en een assist. Tot 2-2 ging het gelijk op, in het slotstuk demareerden de Caps weg. New Jersey blijft rampzalig draaien, met een voorlopige 30e plek.

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 2-5

De angstgegner van Edmonton kwam op bezoek. Pittsburgh pakte de voorgaande achttien duels minimaal een punt tegen Edmonton. Ook duel nummer negentien leverde punten op, de volle 100% zelfs. De Penguins namen een 2-0 voorsprong, zagen de Oilers tot 3-2 komen, maar stelden in periode drie de zege veilig. 15-0-4 voor Pittsburgh in de laatste negentien onderlinge ontmoetingen.

Florida Panthers – Dallas Stars 7-4

Noel Acciari noteerde zijn tweede hattrick op rij. Florida sloopte Dallas in de tweede periode met vijf treffers. Drie ervan kwamen van de stick van Acciari. De aanvaller had er slechts 3:59 voor nodig, waarbij de laatste shorthanded was. Jonathan Huberdeau had met vier punten (1G, 3A) ook een groot aandeel in de zege. Joe Pavelski speelde zijn 1000e NHL duel. Dallas verloor voor de tweede keer in drie beurten.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 3-6

Toronto won voor de derde keer op rij en bij New York kwam de five-game goals streak van Panarin ten einde. De ploegen gingen 40 minuten lang gelijk op (3-3). De Rangers capituleerden op twee vroege treffers in de derde periode. Mitch Marner en William Nylander scoorden beiden twee maal en hadden een grote rol in de zege voor de Leafs, die langzaam aan weer iets omhoog kunnen kijken vanuit de middenmoot.

Previous Help Kortrijk Spurs en vorm een All-Star Team
Next Luik, Herentals, Nijmegen en Heerenveen pakken voorsprong