Prijsschieten in Arizona, Patrick Kane scoort meeste punten in dit decennium


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden werden er afgelopen nacht gespeeld in de NHL. Prijsschieten bij Arizona tegen Minnesota (13 goals). Boston verliest voor de achtste keer in tien wedstrijden en Calgary verliest nu ook zijn derde wedstrijd op een rij na een goede start met de nieuwe coach. Zes van de tien wedstrijden werden pas beslist na de reguliere zestig minuten. De update vind je hier.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5-8

De Wild scoren vier goals in de tweede en ook vier in de derde periode. Eric Staal, Mats Zuccarello en Marcus Foligno scoorde ieder een keer en gaven twee assists voor Minnesota. Goalie Darcy Kuemper van de Coyotes raakte geblesseerd en is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Boston Bruins – New York Islanders 2-3 SO

Matt Barzal scoorde een goal voor de Islanders en de game winning shootout en bezorgde daarmee Boston de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 3-2 OT

De late gelijkmaker van Boone Jenner in minuut 59 zorgde voor genoeg euforie bij Columbus. Een minuut in de overtime was het Pierre-Luc Dubois die de Blue Jackets de derde overwinning op een rij bracht.

Calgary Flames – Montreal Canadiens 3-4 OT

Na een tussenstand van 2-2 na twee periodes werd er in de derde periode door ieder nog een keer gescoord. In de overtime was Montreal de betere en die werd met een prachtige one timer afgemaakt door Max Domi.

Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 1-3

Tot aan minuut 57 zag het er naar uit dat de Avalanche de winst binnen zou halen maar drie minuten later lagen er drie pucks in het net van Phillipp Grubauer. Andrei Svechnikov, Jaccob Slavin en Sebastian Aho waren trefzeker.

Ottawa Senators – Nashville Predators 5-4 OT

Goalie Marcus Hogberg van Ottawa wist eindelijk zijn eerste NHL-overwinning te pakken. Na zeven wedstrijden stond hij aan de goede kant van de streep. Ondanks dat men in de derde periode een 4-1 voorsprong verspeelden. Anthony Duclair zorgde met een powerplay goal voor de winst tijdens de overtime.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 6-1

Jackl Eichel’s point streak eindigde op zeventien wedstrijden omdat hij in de warm up een blessure opliep. Voor de Flyers scoorde James van Riemsdijk twee keer. Travis Konecny gaf drie assists.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3-4 OT

Dankzij Stars goalie Anton Khudobin die 45 saves maakte was het mogelijk voor Dallas het verschil te maken in overtime. Tyler Seguin en Alexander Radulov hadden beide een goal en een assist. Voor Tampa deden dat Ondrej Palat en Mikhail Sergachyov.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 5-4 OT

De Canucks bleven de voorsprong pakken en zo ook in overtime. Elias Pettersson scoorde twee keer voor Vancouver en Christopher Tanev deed dat in overtime met zijn tweede van het seizoen.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 1-4

Vier punten voor Patrick Kane met een goal en drie assists betekend dat hij dit decennium de meeste punten heeft binnengehaald. 312 goals en 483 assists. Hij staat er zeven voor op Sydney Crosby die geblesseerd is. Tegen de Jets was naast Kane ook goalie  Robin Lehner prima. Hij zette zijn beste beentje voor met 36 reddingen.

Previous Golden Sharks Mechelen trekt Canadees Kevin Miller aan
Next De best of two in de beker: alles nog één keer op een rijtje