Golden Sharks Mechelen trekt Canadees Kevin Miller aan


Kevin Miller
Canadese aanwinst Kevin Miller

De Golden Sharks uit Mechelen hebben een nieuwe import aan het roster toegevoegd. Kevin Miller is de troepen van de Sharks komen versterken. Het is de vierde import in het Mechelse, waarbij straks gekeken wordt wie van de imports af zal vallen.

Canadese aanvaller Miller als Kerstverrassing

Kevin Miller, flankaanvaller uit Alberta, landde eerder deze week bij Golden Sharks Mechelen. Kevin doorliep op Triple A-niveau de Canadese jeugdrangen. Zo speelde hij onder andere bij Timberwolves en Saint Albert Raiders. Op zijn achttiende trok Miller twee seizoenen de AJHL in. Vervolgens combineerde de Canadees vier seizoenen NCAA hockey met zijn studies aan de Ohio University. In 114 wedstrijden was de, 1 meter 80 grote, winger er goed voor veertig punten.

Tekst gaat onder de foto verder

Kevin Miller HK Poprad
In de kleuren van Tipsport Liga topper HK Poprad

Vorig seizoen debuteerde Miller in de ECHL, een niveau onder de AHL. Hij speelde er een dertigtal wedstrijden en wisselde halfweg naar de Slowaakse topcompetitie, de Tipsport Liga. Bij HK Poprad speelde hij zestien wedstrijden en raakte tot in de halve finales van de play-offs. Zijn contract werd niet verlengd, maar Europa smaakte toch naar meer voor hem.

Van Scorpions naar Golden Sharks

Na een lange zomer werd hij halfweg oktober bij, de door kwetsuren geteisterde, Oberliga-club Hannover Scorpions binnengehaald. Na amper vier wedstrijden gespeeld te hebben, waarin Miller één keer wist te scoren, werd hij begin november (samen met Mike Robinson, de Mechelse topscorer) alweer weggestuurd. De jongeman uit Alberta trainde deze week al mee in Mechelen en is ook speelgerechtigd voor de halve finales om de Beker van België van dit weekend.

Tekst gaat onder de foto verder

Kevin Miller Hannover Scorpions
Kevin Miller in zijn debuutwedstrijd bij Hannover Scorpions

VAN VIER NAAR DRIE

In onze sterke BeNe League competitie heb je sowieso drie flinke imports nodig. We hebben met onze buitenlandse jongens gesproken en de opzet goed uitgelegd. De komende weken zullen we de situatie van kortbij opvolgen. Samen met onze coaches, Jesse Raekelboom en Sami Lipsonen, een ieder evalueren. En ook de knoop doorhakken met welke drie spelers we verder werken dit seizoen“, aldus de Mechelse voorzitter Gunter Bosmans.

 

 

Previous St. Louis wint nipt van Edmonton, New Jersey verslaat Anaheim
Next Prijsschieten in Arizona, Patrick Kane scoort meeste punten in dit decennium