WK U18 Dames, BeNe League verrassingen, OKT en Jonge spelers


Welke jonge speler is jullie tot nu toe het meeste opgevallen?

Milly van Meerkerk Nederland U18

Luciano: Wat is jong en wat niet? Ik vind Lars den Edel bijvoorbeeld ook nog wel jong. Die zie je met de seizoenen ook groeien en dat is een speler waar we in de BeNe League nog veel van kunnen genieten. Voor de rest heb ik mij dit seizoen nog niet echt gefocust op jeugd.

Barend: Milly van Meerkerk. Ik heb haar vorig jaar als veertienjarige zien spelen bij Red Eagles Den Bosch op de Super Sunday. Ook dit jaar was ze er met haar team weer. Maar Milly speelt ook in het Nederlands U18 dames team. Als ik de drie wedstrijden, die ik haar dit seizoen zag spelen (1x Den Bosch, 2x U18 dames)  vergelijk met vorig jaar is zij mij het meest opgevallen.

William Kangasniemi Chiefs Leuven
William Kangasniemi in actie tegen CAIROX HIJS Hokij

Cor: Een jonge speler die mij opvalt is Floris van Elten bij Tilburg Trappers. Een stabiele defensieve speler die zich fysiek ook laat gelden en aanvalt waar nodig.

Ed: Een aantal. Björn Borgman bij Den Haag. Die leest het spelletje echt heel goed. Bij Leuven vind ik mannen als William Kangasniemi en Alec James opvallen, die spelen goed, snel en slim. Mitch Koumans heeft stappen gemaakt in Geleen en ook Ben Coolen bij Herentals vind ik volwassener spelen dit seizoen.

Previous Olympisch Kwalificatietoernooi, Halve finales beker NL en BE, Trappers, Oefeninterlands Dames
Next Nashville deklasseert Islanders, Taylor Hall gelijk belangrijk voor Arizona na trade