WK U18 Dames, BeNe League verrassingen, OKT en Jonge spelers


Het Nederlands ijshockeyteam heeft net het OKT erop zitten. Hoe denken jullie dat het verder gaat?

Oranje

Luciano: Ik heb al van te voren geroepen dat het hele OKT een toegevoegde waarde van 0.0 heeft. Eerste rondes kom je misschien door, totdat Tilburg Trappers zijn mannen niet meer mee kan geven, en dan? Dan ben je nagenoeg kansloos.. En om daar het welbekende Final Four weekend voor te laten vallen is een beslissing die het ijshockey in Nederland niet veel goeds doet.

Barend: Vooropgesteld dat Nederland doorgaat naar de volgende ronde van het OKT na geklooi met het ijs in Barcelona. We kunnen er van alles van vinden of het Nederlands Team aan het OKT moet meedoen of niet. En dan ook nog met spelers van Tilburg Trappers die, in verband met de play-offs, wellicht niet op het WK aanwezig zijn. Het heeft sowieso ook een positieve kant. Wedstrijden tegen Mexico en Chinees Taipei win je, dat hebben we gezien, makkelijk en daar heeft eigenlijk niemand iets aan. De wedstrijd tegen Spanje was de sleutelwedstrijd en die moest gewonnen worden om verder te komen.

Oranje Mexico

In de volgende ronde OKT kunnen Trappers spelers, gezien hun eigen programma bij de club, niet meedoen. Je speelt daar dus met het team dat zeer waarschijnlijk ook het WK gaat spelen. Met de (op papier) zekerheid dat je van Spanje wint is er dus geregeld dat je met het WK team wedstrijden speelt tegen sterke teams in de tweede ronde van het OKT. De kans dat je daar, met welk Nederlands Team verder tegen Oekraïne, Polen en Kazachstan, komt is klein. Bekijk het dan als voorbereiding op het WK.

Cor: Ook dit is heel makkelijk te beantwoorden. Het Nederlandse team met Tilburg Trappers spelers moet top 20 kunnen halen. Zonder Tilburg Trappers spelers haal je de top 30 niet eens. Zo simpel is het.

Ed: Geen idee. Echt niet. Ik heb ook echt geen idee hoe en wanneer het duel met Spanje gespeeld zou moeten worden, dat is al één. De speelkalender in de BeNe League is al overvol in januari. En die van Trappers ook. Maar stel, ze mogen of gaan naar Kazachstan? Dan houdt het daar op. Polen, Oekraïne en het gastland zelf zijn normaal gesproken een maat te groot voor Oranje.

Previous Olympisch Kwalificatietoernooi, Halve finales beker NL en BE, Trappers, Oefeninterlands Dames
Next Nashville deklasseert Islanders, Taylor Hall gelijk belangrijk voor Arizona na trade