Nashville deklasseert Islanders, Taylor Hall gelijk belangrijk voor Arizona na trade

Elf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met Andrei Svechnikov die weer een lacrosse goal scoort voor de Hurricanes. Nashville liet geen spaan heel van de Islanders, en Taylor Hall die de beslissende assist geeft in de game winning goal voor Arizona twee minuten voor tijd. Cor Machielsen met de update.

Boston Bruins – Los Angeles Kings 3-4 OT

De zesde nederlaag in zeven wedstrijden voor Bostons. Ondanks een groot overwicht konden ze de puck niet vaak genoeg langs Jonathan Quick krijgen. Hij stopte 37 van de 40 schoten die op hem afkwamen. De Kings pakte iedere keer een voorsprong tot aan de 2-2. In de derde periode kwamen de Bruins op een 3-2 voorsprong via Brandon Carlo maar in minuut 58 was het Matt Roy met de 3-3 en in overtime sloeg Anze Kopitar toe voor L.A.

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 1-4

Evgeni Malkin scoorde zijn 400ste goal in de NHL. Er zijn in de historie van de Penguins maar drie andere spelers die dat haalden. Mario Lemieux, Sidney Crosby en Jaromir JagrTristan Jerry pakte 33 pucks die op hem afkwamen door de Flames.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 3-5

Adam Erne scoorde zijn eerste twee goals voor de Red Wings dit seizoen. Tot aan aanvang van de derde periode was de stand 3-3. Daarna was het Pierre-Luc Dubois met de game winning goal voor de Blue Jackets.

New York Islanders – Nashville Predators 3-8

De Predators lieten geen spaan heel van de Islanders. Drie punten voor Craig Smith met twee goals en een assist en Calle Jarnkrok die had twee assists met een goal. De starting line-up van Nashville kwam tot tien punten met vier goals en zes assists.

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 4-1

De Flyers eindigden hun drie game losing streak door effectief te zijn tegen de Ducks. Daar hadden ze wel Carter Hart bij nodig die veertig saves maakte. Claude Giroux en Sean Couturier waren goed voor een goal en een assist.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 2-3

Taylor Hall had gelijk zijn bijdrage in de overwinning door een duel te winnen tegen de boarding van Brenden Dillon en een beslissende assist te geven op Oliver Ekman-Larsson. Die zo de 2-3 binnen schoot via de hand van een andere speler. De eigenaar van de Coyotes miljardair Alex Meruelo had een privéjet beschikbaar gesteld zodat Hall op tijd kon zijn om bij de wedstrijd te geraken.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 4-3 OT

Na veertig minuten stond er al de reguliere eindstand op het scorebord. Na een 3-1 voorsprong kwamen de Senators terug tot 3-3. Tien seconden voor het einde van de overtime was het Anthony Cirelli met de goal die het extra punt opleverde.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 5-3

Auston Matthews scoorde twee goals en heeft er inmiddels 21 in liggen. Hij staat daarmee derde in tezamen met Oilers Leon Draisattl en Caps Alexander Ovechkin. Jack Eichel pakte voor de zeventiende keer op een rij een punt.

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens 1-3

Twee powerplay goals in de derde periode van Tomas Tatar en Shea Weber binnen anderhalve minuut maakte het verschil voor de Canadiens.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3-2

Mede dankzij een paar prachtige reddingen van Marc-Andre Fleury wisten de Golden Knights te winnen van de Wild. Na een 0-1 van Mats Zucarello kwam de 3-2 door Zach Parise in de laatste minuut net te laat om nog een gelijkmaker te forceren voor Minnesota.

Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 3-6

Wederom ‘gooide’ Andrei Svechnikov een ‘Lacrosse’ goal binnen. Dit keer achter Jets goalie Connor Hellebuyck. Dougie Hamilton gaf drie assists, Jordan Staal en Sebastian Aho scoorde ieder twee goals.