WK U18 Dames, BeNe League verrassingen, OKT en Jonge spelers


Het WK U18 Dames zit eraan te komen. Hoe zullen onze leeuwinnen het in eigen land gaan doen?

Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

Luciano: Als er een team wel recht heeft op een WK in eigen land dan zijn het de U18 Dames wel. Helemaal omdat ze best wel eens kans zouden kunnen gaan maken op prijzen in Divisie IIA. Ook een hele fijne bijkomstigheid voor ons: we hoeven nu niet zo ver achter de dames aan te reizen.

Barend: Ze gaan het heel goed doen. Dit team straalt kracht en spelvreugde uit. Ik heb ze twee keer zien oefenen en die meiden kunnen echt ijshockeyen. Ja, ze verloren van het Nederlands Dames team, maar het zou ook wel heel vreemd geweest zijn als dat niet zo was. Ze bleven die wedstrijd echter wel doorgaan. Tegen de dames van Kölner Haie speelde ze twee periodes wat minder, maar de derde periode werd de winst gepakt. Niet tegen het U18 team van de Haie, nee tegen een mix van het eerste en tweede dames team.

Ik weet niet wat de kracht is van de tegenstanders, maar dit team ziet er heel volwassen uit met prima spelers. Als die, onder leiding van Myrthe Martens en Amy-Lynn Moors, uitgaan van hun eigen kracht gaan ze een mooi toernooi tegemoet.

Ed: De beide Erikjes (Martens en Moors), zoals we altijd lachend tegen elkaar zeggen, hebben maar één doel. Goud. Voor minder doen ze het niet. Daar koppelen zij heel veel energie en spelvreugde aan vast. Ik schat dit Oranje zeker hoger in dan Kazachstan, Australië en Taipei. Grootste voordeel? Er zijn slechts twee spelers afgevallen, ten opzichte van Dumfries. De groep, ook met de nieuwe gezichten, kent elkaar door en door. Ik geloof er wel in!

Cor: Heel makkelijk, dit moet gewoon goud opleveren.

Previous Olympisch Kwalificatietoernooi, Halve finales beker NL en BE, Trappers, Oefeninterlands Dames
Next Nashville deklasseert Islanders, Taylor Hall gelijk belangrijk voor Arizona na trade