Calgary nog steeds on fire, Detroit wint na twaalf nederlagen op een rij


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Het wordt een repeterend verhaal. Calgary wint voor de zevende keer op rij, Tristan Jarry pakt weer een shutout bij drie van de vier starts. En Edmonton Oilers waren het enige team dat nog niet drie keer op een rij had verloren, maar door de nederlaag tegen de Wild is dat nu ook voorbij. De update vind je hier door Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1-2

De Kings wisten na een elf game road streak met alleen maar nederlagen dan eindelijk een overwinning noteren. Op divisie rivaal Anaheim. Matt Luff de 22-jarige Canadese winger scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor de Kings.

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 5-2

Met twee goals van Clayton Keller en drie assists van Vinnie Hinostroza pakte Arizona de koppositie in de Pacific Divisie.

Buffalo Sabres – Nashville Predators 4-3

Jack Eichel heeft inmiddels een vijftien games point streak. Hij was dit keer goed voor twee goals. Tot minuut 48 ging het gelijk op met 3-3 maar Victor Olofsson scoorde de game winner voor Buffalo.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 4-2

Het zag er niet naar uit dat Calgary deze wedstrijd zou gaan winnen maar drie goals binnen drie minuten in de derde periode betekende al meteen de eindstand. Johnny Gaudreau nam er twee voor zijn rekening en coach Geoff Ward is nog steeds ongeslagen met Calgary. Inmiddels zeven wedstrijden op een rij.

Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 5-2

Als je twaalf keer op rij verliest en de Jets komen op bezoek dan verwacht je nederlaag nummer dertien. Maar het liep even anders. Robby Fabbri, Filip Hronek en Filip Zadina scoorde ieder drie punten. Kyle Connor had de eer om de twee goals te maken voor de Jets. Let vooral even op de laatste goal van Hronek. Een empty netter met een lob vanaf achter zijn eigen goal lijn.

Florida Panthers – New York Islanders 1-3

Onder andere twee powerplay goals en goalie Thomas Greiss die 32 saves maakte voor de Islanders waren voldoende om de Panthers te verslaan. Devon Toews en Mathew Barzal waren de doelpuntenmakers bij de powerplay. Beide op de assist van Jordan Eberle.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 6-5

De Oilers kwamen wederom terug van een twee goal achterstand en na de 4-4 van Connor McDavid waren het Eric Staal en Luke Kunin die de winst binnen haalde voor de Wild. In zijn 800ste wedstrijd wist James Neal zijn 285ste goal te scoren.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 1-0 OT

Beide goalies waren goed op dreef. Tristan Jarry van de Penguins scoorde zijn derde shutout in vier starts. Hij stopte alle zeventien schoten. Joonas Korpisalo maakte 31 reddingen maar was op de powerplay goal van Bryan Rust in overtime machteloos.

San Jose Sharks – New York Rangers 3-6

Het debuut van Sharks interim coach Bob Boughner die de opvolger werd van de deze week ontslagen Peter DeBoer werd ruw verstoord door Artemi Panarin. Hij scoorde een hattrick. Tezamen met Mika Zibanejad die goed was voor twee goals elimineerde zij in de derde periode San Jose.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 4-2

De Blues wisten weer te winnen na drie nederlagen op een rij. Oskar Sundqvist kwam terug van een blessure en wist meteen te scoren en een assist te geven voor St. Louis.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 2-3

De Bruins leden alweer hun vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Zo ook op bezoek in Tampa. Steven Stamkos scoorde twee goals voor de Lightning.

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 1-0

Jacob Markstrom stopte alle 43 schoten van de Hurricanes. Petr Mrazek stopte er 25 van de Canucks maar was kansloos op de backhand van Elias Pettersson veertig seconden na het begin van de overtime.

Previous Adel verplicht: Oranje moet zich plaatsen voor volgende ronde OKT
Next Nederland schiet raak in Mexicaanse schiettent