Calgary pakt zesde winst met interim coach, Detroit twaalf nederlagen op een rij


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden in de NHL. Calgary blijft winnen onder interim coach Geoff Ward, nu de zesde keer op rij. Pittsburgh en Edmonton verloren thuis met ruime cijfers en de Devils zijn ondanks een trainerswissel voor de zesde keer op een rij verslagen. De update vind je hier

Arizona Coyotes – Calgary Flames 2-5

Back-up goalie Cam Talbot maakte 46 saves voor de Flames die nu de zesde overwinning op een rij pakken onder interim coach Geoff Ward.

Buffalo Sabres – St. Louis Blues 5-2

Jack Eichel scoorde twee keer en verlengt zijn point streak naar veertien wedstrijden. Sam Reinhart en Johan Larsson scoorde beide een goal en gaven een assist. Het is de derde nederlaag op een rij voor de Blues.

Dallas Stars – New Jersey Devils 2-0

Een paar uur na het ontslag van Jim Montgomery voor grensoverschrijdend gedrag, wisten de Stars een shutout te scoren via goalie Ben Bishop en gaven zo de nieuwe coach Rick Bowness zijn eerste overwinning in zijn eerste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 3-6

Na een onmogelijke comeback van 0-3 naar 3-3 gingen de Oilers daarna toch weer de mist in. De specials teams lieten het afweten voor de Oilers. 25% op de penalty-kill en 20% op de powerplay terwijl hun percentages richting de 80% stonden in dit seizoen. Sebastian Aho scoorde twee keer voor de Hurricanes. Connor McDavid gaf drie assists en miste een penaltyshot.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 1-2

Sergei Bobrovsky kon een nederlaag niet voorkomen maar pakte wel 46 pucks van Tampa terwijl Andreai Vasilevskiy net niet zijn eerste shutout van het seizoen pakte. Als beide keepers first and second star zijn weet je al wat voor wedstrijd het was. Alex Killorn scoorde een goal en gaf een assist voor Tampa.

Los Angeles Kings – New York Rangers 3-1

Na drie overwinningen voor New York on the road werd er tegen L.A. een nederlaag geleden. Door deze overwinning werd de vier game losing streak een halt toe geroepen door de Kings. Tyler Toffoli scoorde en gaf een assist en Kings goalie Jonathan Quick maakte 29 reddingen.

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 2-3 SO

Rickard Rakell scoorde de 0-1 en de winnende shootout voor de Ducks. De Wild kwamen nog terug tot 2-2 na een 0-2 tussenstand.

Nashville Predators – San Jose Sharks 3-1

San Jose moest de vijfde nederlaag op een rij slikken. Bij de stand van 1-0 maakte Nashville goalie Juuse Saros een redding op een penalty shot van Barclay Goodrow. Calle Jarnkrok had een goal en een assist voor de Preds.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 1-4

Vier unanswerd goals van de Canadiens werden de Penguins te machtig. De shutout streak van Tristan Jarry eindigde op 177 minuten en veertien seconden. Wat een nieuw record is voor de Penguins. Het leverde dus geen enkel punt op want er werd met 1-4 verloren. Tomas Tatar en en Brendan Gallagher scoorde beide een goal en gaven een assist voor Montreal.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 1-4

John Tavares scoorde twee keer en bezorgde daarmee zijn nieuwe coach Sheldon Keefe een 6-3-0 score. En zorgde mede daarmee dat Vancouver niet hun derde overwinning op een rij konden scoren.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 5-1

De terugkeer van Marc-Andre Fleury tussen de palen hielp de Knights weer aan een overwinning. Na twee nederlagen op een rij. 27 seconden voor het einde werd hij beroofd van zijn shutout doordat Dominik Kubalik de enige goal voor Chicago scoorde.

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 5-1

Detroit verloor voor de twaalfde keer op een rij en met drie goals binnen twee minuten. In de tweede periode werd het verschil gemaakt door de Jets. Het waren Blake Wheeler, Andrew Copp en Patrik Laine die scoorde binnen die tijdspanne.

Previous Belgian Blades pakken zilver na winst tegen Roemenië
Next Washington verslaat Boston voor koppositie League, Colorado wint en heerst in Western Conference