Bekerfinale, Bijzondere ijshockeyduels, de SDE Dames en het OKT


Op 13 december begint ronde één van het olympisch kwalificatietoernooi voor de Nederlands heren. Wat zijn de kansen voor Nederland om zich uiteindelijk te kwalificeren voor de Olympische Spelen?

Nederland WK Division 1B Estland
Foto: IIHF – Henrik Soots

Cindy: Ik zou willen dat het anders was, maar ik schat de kansen voor Nederland heel klein.

Reginald: De kansen zijn klein, de leermomenten groot. Een proces met je groep op gang brengen, doe je hier zeker mee. Je zou eigenlijk een meerjarenplan moeten hebben. Ga met een gemotiveerde groep van dertig spelers vier jaar gestructureerd te werk en de groei zal er zijn. Elk jaar weer alles omgooien, zal de kwalificatiekansen niet doen stijgen.

Nederland WK Division 1B Estland
Foto: IIHF – Henrik Soots

Oscar: Ik denk niet dat de Nederlandse heren zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen als ik heel eerlijk ben. Ik denk dat ons land hiervoor te klein is en dat het Nederlands Heren Team nog een lange weg te gaan hebben voordat Nederland zich weet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar wie weet lukt het wel en heb ik het mis.

Stef: Ik ben een optimist maar hier schat ik de kansen van het Nederlandse team toch klein in. Het is een zware opdracht. De kalender oogt zo druk en dan dergelijke verplaatsingen moeten doen met een minimum aan voorbereiding, ik weet het niet. De tegenstanders zijn ook niet min, zeker in de volgende rondes. Maar mijn Belgische steun krijg je, ik supporter mee en als het lukt hebben we iets extra om naar uit te kijken op de Olympische Spelen.

Previous Johansson vertrekt, Wysocki komt bij Antwerp Phantoms
Next Belgian Blades pakken zilver na winst tegen Roemenië