Bekerfinale, Bijzondere ijshockeyduels, de SDE Dames en het OKT


Het Nederlands getinte SDE HF staat momenteel zesde in de SDHL. Hoe vinden jullie dat de Nederlandse dames zich ontwikkelen in Zweden?

SDE Damlag Nederlandse Dames

Stef: Ik geloof dat het een goede zaak is dat de Nederlandse dames zich verder ontwikkelen in een ijshockeyland zoals Zweden. In Zweden zullen ze veel ervaringen opdoen en uitdagingen voorgeschoteld krijgen die zich hier niet (vaak) voordoen. Daar komen ze zeker sterker uit. Dit zal de Nederlandse nationale ploeg ten goede komen en ik geloof dat het ook invloed zal hebben op andere spelers in onze competities. Voor sommigen zal het nu al inspirerend werken maar op langere termijn gaan de Nederlandse dames hun ervaringen ook terug in Nederland delen. En met Zweden-kijker/kenner’ Barend Hoogteijling in onze rangen, blijven wij ook goed op de hoogte.

Cindy: Ik volg helaas de dames in Zweden niet elke week. Wel lees ik af en toe wat berichten die langskomen. Daardoor ben ik wel op de hoogte dat ze het ontzettend goed doen in Zweden. Altijd mooi toch, Nederlandse trots. Het enige wat ik erover kan zeggen, is dat ik het jammer vind dat zulke talenten altijd naar het buitenland moeten om op niveau te spelen. Misschien ooit, in betere tijden, is het Nederlandse ijshockey zo ontwikkeld, dat we zulke talenten in eigen land kunnen zien.

Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema (Foto: JB Pixels)

Reginald: Dankzij Barend en Face-Off kunnen we de dames goed volgen. In Zweden is de beleving en de begeleiding top! Een aanrader voor alle jonge spelers en speelsters die Noord-Amerikaanse Pay-to-Play Leagues schuwen. In Zweden hebben ze immers in elke gemeente een club, een ijsbaan en wordt deze sport door éénieder beleefd. Speelsters (en spelers) die daar één seizoen of langer willen, kunnen meedraaien ontwikkelen zich altijd.

Oscar: Het is natuurlijk geweldig voor dames om ijshockey te spelen in Zweden, een op en top ijshockey land in Europa. En gelukkig brengt Barend ons allemaal op de hoogte wat er allemaal in Zweden gebeurd. En voor de dames is het allemaal zeer leerzaam voor de verdere ontwikkeling. Volgend jaar maar eens naar Zweden om zelf daar ijshockey te bekijken hoe goed de dames zijn.

Previous Johansson vertrekt, Wysocki komt bij Antwerp Phantoms
Next Belgian Blades pakken zilver na winst tegen Roemenië