Bekerfinale, Bijzondere ijshockeyduels, de SDE Dames en het OKT


Welke ijshockeywedstrijd, die je met eigen ogen hebt gezien, kun jij je als de dag van gisteren herinneren?

WK IJshockey Denemarken

Oscar:  De bekerfinale tussen Den Haag en Nijmegen van vorig jaar. En wat voor mij zeer veel indruk heeft gemaakt zijn de wedstrijden tussen Canada en Amerika op het WK in Denemarken waar ik aanwezig was. En wat ook een mooie ervaring was: natuurlijk de DEL Winter Game in Duitsland Keulen. Dit was een geweldige ijshockey sfeer niet alleen op het ijs maar ook in het stadion.

Stef: Misschien een gekke keuze maar ik ga voor de wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Duisburg Füchse op de Open Dag voor de aanvang van dit seizoen. Ik ben daar met mijn zoon naartoe geweest en het ganse gebeuren kleurde de wedstrijd voor ons beiden. Eerst even op het ijs, het stadion zien, de spelers ontmoeten, een U8 en U10 wedstrijd bekijken en dan in een vol stadion en een goede sfeer de wedstrijd bijwonen. Misschien geen memorabele wedstrijd voor andere supporters, maar wij hadden een mooie dag en hebben enorm genoten van de wedstrijd die toch met inzet gespeeld werd.

Cindy: Ik denk dat ik de bekerfinale van vorig seizoen tussen AHOUD Devils Nijmegen en Hijs Hokij Den Haag op 3 februari in De Uithof voor altijd zal herinneren. Het was natuurlijk een enorme spannende wedstrijd. Ter herinnering: de wedstrijd was echt een nek-aan-nek race en werd pas beslist in overtime. Maar welk beeld ik mij nog steeds voor de ogen kan halen, is het beeld dat volwassen mannen zich zó misdroegen dat heel het sfeertje compleet omsloeg in De Uithof. Ik heb met eigen ogen gezien dat de boarding er vanaf de buitenkant uitgesloopt werd. En daarvoor moet je echt, maar dan ook echt, heel erg je best doen. Ik wist nog geeneens dat dat mogelijk was. Het is ontzettend jammer dat die mooie wedstrijd een zwart randje heeft gekregen.

Afbeeldingsresultaat voor BRD DDR Eishockey 1983

Reginald: De meest markante wedstrijd is er eentje uit 1983 ; WK-wedstrijd tussen BRD en DDR, de “broederstrijd’ in Düsseldorf. Die beleving was zo intens, de strijd zo hevig. Die DDR-spelers werden weggehoond, vreselijk. En met Köln-spelers op het ijs als Udo Kiessling en Gerd Truntschka. En met een Canadese ref die werkelijk tussen twee vuren stond en die supporters, zo Duits en zo anti-DDR. Unieke ervaring.

Previous Johansson vertrekt, Wysocki komt bij Antwerp Phantoms
Next Belgian Blades pakken zilver na winst tegen Roemenië