Zoetermeer vernederd door Leuven, Heerenveen nog steeds op 100% score

Zoetermeer Panters

Drie duels op de zondagavond in de BeNe League om het weekend mee af te sluiten. Daarin vernederde Leuven de bezoekers uit Zoetermeer tot op het bot, bleef UNIS Flyers opnieuw op een 100% score en schudde Geleen de mannen van Nijmegen af.

CHIEFS LEUVEN – ZOETERMEER PANTERS 15-2

Daags na de krappe overtime winst in eigen huis, moest Zoetermeer alweer tegen de Chiefs het ijs op, nu in Leuven. De ploeg van Gil Paelinck was goed uitgerust blijkbaar. Binnen tien minuten schoten de Leuvenaars vier maal raak. P.J. Wouters, Oscar Delbrassine, Dean Thurura en William Kangasniemi, bezorgden de thuissupporters met de snelle treffers een denderend wedstrijdbegin. Net voor het rusten, fusilleerde Dries Blockx bezoekende goalie Kevin Riedijk voor de 5-0.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoetermeer Panters Foto: Robert Bos

Na de dweilpauze brachten de Panters Cas Neuman in doel. Ook Neuman belandde in een ware schiettent, want de Chiefs stoomden dadelijk door naar een ongelooflijke 12-0. Zo scoorden nu ook Alec James en Borya Kolyasnikov hun eerste van de avond; terwijl de goalgetters van periode één hun saldo opdreven. Op dat moment waren er slechts 31 minuten gespeeld. De mensen die niet in Leuven waren, zullen gedacht hebben aan een tikfout in de sheet. In de laatste vijf minuten van het middenstuk konden Joy Turpijn en Teris Wright de ‘eerredders’ aantekenen.

Chiefs Leuven Foto: Kurt Tops

In de overbodige slotperiode slaagde Zoetermeer er niet in verder eerherstel af te dwingen. Goalie Keanu Evers, ingevallen voor Ryan Malinowski, hield zijn netten schoon. Ben Boute maakte er halfweg de derde periode 13-2 van. De Finse student Kangasniemi knalde zijn vierde van de partij binnen. En Leuvenaar Blockx legde met zijn derde van de avond de 15-2 eindstand vast. Een walsend Chiefs spoelde de nederlaag van zaterdagavond vlotjes van zich af. Het Zoetermeer van Alex Andeljic presenteerde zich lusteloos en liet zijn beide goalies deze wedstrijd in de steek.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 9-2

Na de overwinning in Duitsland afgelopen vrijdag, ontving koploper UNIS Flyers Heerenveen de mannen van Mechelen Golden Sharks. Na de knappe 8-5 overwinning op Microz Eaters Limburg zaterdagavond, trad Mechelen zondagmiddag aan tegen de Friezen. Het duurde nog géén acht minuten voor de thuisploeg de leiding wist te pakken, via Adam Bezak die hoog raak schoot. Via Juha Kiilholma (2x) en een doelpunt van Mark Hoekstra, liep Heerenveen in de eerste periode uit naar een 4-0 voorsprong.

Juha KiilholmaUNIS Flyers Heerenveen Foto: Robert Bos

De tweede periode was nog maar net begonnen toen het onvriendelijk werd. Na een cross-check van Trevor Hunt, kwam Mike Robinson verhaal halen, wat resulteerde in een double minor voor beide heethoofden. Via Pippo Limnell en Lars den Edel liepen de Flyers in de eerste tien minuten uit naar 6-0, Nog géén halve minuut na de goal van Den Edel zag Martijn Oosterwijk zijn clean-sheat door de neus geboord worden door een doelpunt van Ben van den Bogaert. Met een man minder op het ijs wist Kevin de Winter heel knap Mike Robinson te bedienen waardoor het 6-2 werd in de slotfase van de tweede periode.

Mechelen Golden Sharks Foto: Kurt Tops

In de vijfde minuut van de derde periode wist de thuisploeg in een tijdsbestek van 20 seconden uit te lopen naar 8-2. Schutter van dienst was Kiilholma, die zijn derde van de avond wist te maken, en kort daarna Jasper Nordemann ook zijn goal mee pikte. Het slotakkoord van de avond was voor Frits Doop, die de eindstand op 9-2 bepaalde. Heerenveen bleef ook in zijn achtste BeNe League duel op een 100% score staan, waar Mechelen de puike uitslag tegen Geleen geen goed vervolg kon geven.

MICROZ EATERS LIMBURG – SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN 5-4

De Eaters kregen op zaterdag een smadelijke nederlaag te slikken in Mechelen en ontvingen de mannen van Nijmegen. Bij die ploeg mist een blok van vijf verdedigers die de ploeg dwingt om te puzzelen met hun opstelling. Prestige stond er op het spel op Glanerbrook, dat was een gegeven.

Microz Eaters Limburg Foto: Jan Hofstede

De bezoekers kenden de beste start, want die straften een vroege penalty voor Geleen af. Kay Gielen drukte af na een prima aanval voor de 0-1. Devils had de wedstrijd redelijk onder controle, kon niet profiteren van de Geleense straffen en zag langzaam maar zeker het initiatief richting de Limburgers schuiven. Vlak na de eerste pauze bevestigde Nick Verschuren dat gegeven door de gelijkmaker binnen te schieten. Drie minuten later pakte Nijmegen opnieuw een voorsprong. Jeffrey Melissant had een knappe individuele actie in huis op aangeven van Van der Schuit. Lars van Sloun, één van de beteren bij Eaters, schoot kort daarna de ploegen weer in evenwicht.

Na die gelijkmaker drukte de thuisploeg door en kwam Nijmegen in de problemen. In een tijdsbestek van tien minuten tilden Marco Postma, Van Sloun en captain Vadim Gyesbreghs, de stand naar 5-2. Frank Janssen, die de honeurs waarnam van Frank Gentges, pakte direct een time out. Geleen vergat de kansen af te maken en Nijmegen hield stand.

In het slotstuk kantelde het initiatief weer richting Nijmegen. Nadat de thuisploeg onder meer het ijzerwerk had geraakt of Deniz Mollen op haar pad vond bracht Henri Sandvik met een mooie individuele actie de stand op 5-3. Zes minuten voor tijd sloeg de Fin opnieuw toe en was het weer een wedstrijd. Nijmegen kreeg echter niet de kans om vol gas door te drukken in de slotfase, zodat de punten in Limburg bleven. Beide ploegen gaan zich rustig aan voorbereiden op de halve finales, minus de heren die naar Spanje afreizen met Oranje. Geleen klom naar plek drie, Nijmegen blijft staan op vijf.