Drie goals Crocodiles in eerste periode en straffen kosten Trappers de winst

In aanloop naar afgelopen speelweekend was iedereen er wel over eens dat het een lastig weekend zou worden. Zeker gezien de ranglijst. Toch werd er vrijdagavond (tegen twaalf spelers) van EXA IceFighters Leipzig met 2-0 gewonnen. Moeizaam ging dat wel. Zondag werd de reis gemaakt naar Crocodiles Hamburg die het in de ‘heenwedstrijd’ Tilburg Trappers al erg lastig maakte. Trappers won op 27 oktober na overtime met 5-4. Vandaag werd het 4 -2 voor Crocodiles Hamburg. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Flinke achterstand

Hoewel Tilburg Trappers het meeste puckbezit had, waren het vooral de Hamburgse fans die konden juichen. Al na een aantal minuten bracht de eerste Hamburgse powerplay, de bezoekers op een 0-1 achterstand. De openingstreffer werd door de 33-jarige oud DEL-speler, Norman Martens binnengeschoten. Vervolgens wilde Trappers de gelijkmaker binnenschieten, maar dat lukte niet. Net als vrijdag tegen Leipzig werd de puck teveel rond gespeeld, maar werd er te weinig uitgehaald. Tot overmaat van ramp vielen in de laatste vijf minuten van de eerste periode, de 2-0 en de 3-0 binnen. Deze goals werden door de Italiaanse Canadees, Rico Rossi en Dominik Lascheit gescoord. Goalie Ruud Leeuwesteijn werd na de eerste periode gewisseld.

Mickey Bastings in Hamburg

Aansluitingstreffer

Er stonden nog een aantal mensen aan de bar en er stonden nog mensen in de rij bij de wc’s, maar al na twaalf seconde in de tweede periode werd de 3-1 door Mitch Bruijsten, op aangeven van teamcaptain Mickey Bastings, binnen geknald. Verderop in het middenstuk werd er rijkelijk met straffen gestrooid. De Tilburgers gingen om de beurt richting de strafbank. De straffen leken voor de Tilburgers geen problemen op te leveren. Integendeel, want Diego Hofland wist de puck te onderscheppen en deze bij Danny Stempher af te leveren die hem vakkundig binnenschoot: 3-2. Toch kon de sterke Tilburgse penaltykill niet worden volgehouden. In de allerlaatste minuut van de tweede periode schoot de 36-jarige Patrick Saggau in een dubbele powerpay de 4-2 op het scoreboard. Met die stand werd voor de laatste keer gepauzeerd.

Hamburg
Danny Stempher in Hamburg.

Sterke penaltykill

De laatste periode waarin niet werd gescoord, werd ontsierd doordat de Russische Duitser, Thomas Zuravlev met een brancard van het ijs werd gedragen. Nadat de geblesseerde speler het ijs had verlaten had Tilburg Trappers nog ruim 17 minuten de tijd om de achterstand om te buigen naar een gelijke stand. Het plan om de achterstand in te lopen viel in het water omdat de puck tot in den treuren werd rond gespeeld en de schoten op goal, door de prima keepende goalie, Kai Kristian werden gekeerd. Drie straffen binnen twee minuten tijd zorgde voor een twee minuut durende dubbele powerplay. Omdat de Tilburgse penaltykill op orde was, werd er niet gescoord. In de laatste minuten werd Ian Meierdres van het ijs gehaald tijdens een powerplay om met ’twee man meer’ alsnog een goal te kunnen maken. Dat gebeurde niet waardoor de wedstrijd in 4-2 eindigde.