Nederlandse inbreng weer belangrijk bij overwinning SDE


Savine Wielenga (Foto: Mats Bekkevold)

Voor het vierde opeenvolgende weekend was er voor SDE een winst- en een verliespartij. Op vrijdag was Luleå te sterk. Zaterdag werd er gewonnen van MODO, in overtime. En weer was de Nederlandse inbreng belangrijk bij deze overwinning. Voor één van de dames was het dit weekend dubbele diensten draaien.

Luleå HF – SDE HF 6-1

Met een goal in de eerste periode en drie goals in de tweede ging Luleå comfortabel de laatste periode in. SDE beet echter nog van zich af en wist, dankzij Amy Budde, de 4-1 te scoren. De assist kwam van de stick van Julie Zwarthoed. Verder kwam SDE niet en het moest zelfs nog twee goals incasseren.

Julie Zwarthoed (Foto: Mats Bekkevold)

MODO Hockey – SDE HF 2-3 (OT)

Zaterdag stond de wedstrijd in Örnsköldsvik op de rol. De vorige twee ontmoetingen werden gewonnen door SDE en ook nu was dat het geval. Maar het moest van ver komen.

In een gelijkopgaande eerste periode werd niet gescoord. Dat werd er pas halverwege het middenstuk toen MODO op voorsprong kwam. Ondanks het lichte overwicht van SDE.

In de derde periode voerde SDE de druk op, maar het duurde tot iets meer dan vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor de gelijkmaker werd gescoord door Lili Pinter. De vreugde voor de gasten was van korte duur want 21 seconden later stonden ze weer op achterstand: 2-1.

Vlak voor het einde van de 60 minuten wist Savine Wielenga er alsnog een overtime uit te slepen. Daarin was het Zwarthoed die de winnende goal wist te scoren, na een fraaie actie waarbij ze zichzelf alleen voor de goalie plaatste en de wedstrijd besliste.

Kayleigh Hamers - SDE HF
Kayleigh Hamers – SDE HF (Foto: Mats Bekkevold)

Kayleigh Hamers kijkt tevreden terug op de eerste 22 wedstrijden van dit seizoen: “Ik denk dat we prima eerste helft hebben gehad. We hadden natuurlijk een geweldige start en hebben daarna een beetje een dip gehad. Maar ons team is sterker dan dat ik ooit gehad heb in Zweden. Er zijn wel nog dingen waar we aan kunnen werken om nog meer punten te behalen de tweede helft. Ons spel in het verdedigingsvak en onze powerplay zouden we nog moeten verbeteren. Maar we staan op een fijne plek om de play-offs te behalen dit seizoen.”

De vier Nederlandse dames in SDE dienst verlieten op zondag Zweden om zich bij de andere dames van de Oranje selectie toevoegen voor een trainingsstage.

Op 18 december volgt de uitwedstrijd in de stadsderby tegen AIK. Meteen de laatste wedstrijd voor SDE in 2019.

De stand in de SDHL

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 21 55 97:36 (61)
2 Djurgårdens IF 21 46 57:38 (19)
3 Brynäs IF 21 43 81:55 (26)
4 Luleå HF 20 41 68:31 (37)
5 AIK 22 35 47:54 (-7)
6 SDE HF 22 29 44:56 (-12)
7 Linköping HC 22 23 41:65 (-24)
8 Leksands IF 21 22 52:76 (-24)
9 MODO Hockey 20 13 38:64 (-26)
10 Göteborg HC 22 11 37:87 (-50)

Dubbele diensten voor Dijkema

Marée Dijkema speelde dit weekend haar vijfde en zesde wedstrijd mee in de hoofdmacht van SDE. Ondertussen komt zij ook nog in actie voor het tweede team van SDE. Op zondag stond zij ook weer op het ijs om tegen AIK 2 uit te komen. Een wedstrijd die werd verloren (1-3). Dijkema tekende voor de enige goal van SDE.

“Dit weekend jammer genoeg niet echt gespeeld bij het SDHL-team. Ik wilde dus  meespelen tegen AIK. Het was wel wat zwaar na zo’n lange trip en een korte nacht “, zegt Dijkema lachend. “We waren beter dan AIK maar hebben de laatste tijd veel moeite met scoren. Gelukkig kon ik aan het eind toch nog een goal scoren op aangeven van Hanna [Åström] waardoor we toch nog met een wat beter gevoel het ijs af stapten.” Over haar aansluiting bij het eerste team, waarmee ze al het hele seizoen meetraint  zegt ze: “Ik ben blij dat ik nu al een paar keer mee mocht met het eerste. Ik voel me goed bij hun in het team.”

Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema in actie tegen Haninge Anchors HC (Foto: JB Pixels)
Previous Shutout Rangers op bezoek in Sin City, Panthers verscheuren Sharks
Next Henri Sandvik per direct weg bij Devils Nijmegen