Divisie 1 België: Olympia Heist stoomt door!


Michel Welter
Michel Welter, Beaufort Knights Goalie foto : Kurt Tops

Het is december. Tijd om terug te blikken op wat er gebeurde in november in de Belgische Eerste Divisie.

Olympia Heist, HYC en Beaufort Knights met foutloos parcours doorheen November

Olympia Heist won vlotjes van Bulldogs Luik en Chiefs Leuven om aansluitend een dubbele confrontatie tegen Kortrijk Spurs te spelen. In de thuiswedstijd werd kwistig met strafminuten gestrooid. Deze eindigde in een duidelijke 7-2 overwinning. Olympia Coach Hes Roelofs zag zeven verschillende spelers scoren, altijd mooi om zien. Vorige week vond de rematch al plaats in Kortrijk. Ondanks een 2-0 voorsprong, moesten de ruim 400 thuissupporters lijdzaam toezien hoe hun Spurs in het slotkwartier de zege nog uit handen gaven. Olympia Heist pakte door deze vier zeges op rij ook de koppositie in Divisie 1.

Het HYC Toekomstteam speelde slechts twee partijen de voorbije maand. Beide werden thuis met winst afgesloten. Deze jonge brigade, rond Bert Henderickx, Arno Van Reeth en Bram Tops, is nog steeds dé titelfavoriet bij uitstek.

HYC Toekomstteam
HYC Toekomstteam wint opnieuw!                               foto : Kurt Tops

Beaufort Knights wist, na een spannende match, in Leuven de Chiefs nipt te verslaan. Bulldogs werden in hun Luikse MediaCité vlot weggezet. In Charleroi droeg 22-jarige Mirko Mosr, met twee treffers en een assist, wezenlijk bij aan de Luxemburgse zege. Door deze drie opeenvolgende zeges staan de Knights mooi midden in de rangschikking.

Zwarte november-maand voor Bulldogs,  Chiefs, Phantoms en Spurs

Het sterk geachte Leuven Chiefs kreeg heel wat klappen te verwerken de voorbije weken. Thuis werd met 2-3 verloren van Beaufort. Het 6-2 verlies in Heist op den Berg zal Coach Julien Zwikel eveneens weinig geplezierd hebben. Net zoals de recente thuisnederlaag tegen Charleroi na shoot-outs. Bij staartploeg Phantoms konden de Pietermannen de zege grijpen. Mede dankzij een hattrick van Toon Willemot. Dankzij deze 2-9 winst werden punten- en doelpuntensaldo flink opgekrikt.

Bulldogs goalies Louis Pirotte en Bastien Wojeiechowski incasseerden in hun drie november-wedstrijden maar liefst 25 tegentreffers. De rode lantaarn wegspelen de komende weken zal geen makkelijke klus worden voor het geteisterde Luik.

Phantoms en Spurs speelden elk maar twee partijen vorige maand. Phantoms heeft inzake doelpunten-productiviteit zijn uitdagingen. De fighting spirit is wel aanwezig daarentegen. Getuige de zestig strafminuten die het incasseerde in de jongste thuismatch. Voor de Spurs, dat enkel twee wedstrijden tegen titelfavoriet Olympia speelde, geldt ook het ‘Tor-instinct’ te ontwikkelen in de breedte. Valters Ozolins zal zijn buskruit moeten delen in de kleedkamer de volgende weken.

Ups en Downs voor Future Golden Sharks en Charleroi Red Roosters

Red Roosters, met heel wat ervaring, zoals onder andere Mathias Branca en Ludovic Selifet, in het team, haalde vijf punten uit zijn voorbije vier matches. De erg nipte uitnederlaag in het Kempens Netepark tegen het jonge HYC leverde weliswaar geen punten op. Het bezorgde Charleroi wel een pak zelfvertrouwen richting verder verloop in het kampioenschap.

Charleroi Red Roosters
Charleroi Red Roosters in het defensief!                                        foto : Kurt Tops

Het Future-team uit Mechelen werkt verder aan de opleiding van zijn tieners. Met vallen en opstaan. De recente derby in Deurne tegen Phantoms is daarvan een voorbeeld. Peik Walden dreef zijn puntentotaal verder op en bleef weg uit de strafbank.

De stand

Rk Games Points GF GA
1 Olympia Heist 9 21 57 24
2 HYC Toekomstteam 6 18 37 21
3 Chiefs Leuven 6 10 34 21
4 Future Golden Sharks 6 9 31 31
5 Beaufort Knights 6 9 23 18
6 Charleroi Red Roosters 8 8 42 44
7 Gullegem Jets 3 3 8 12
8 Antwerp Phantoms 5 3 17 37
9 Bulldogs Liege 7 3 20 61
Previous Buffalo vermorzelt New Jersey, Red Wings verliest achtste keer op rij
Next "Hopelijk hiermee weer wat meer ijstijd verdiend."