Prijsschieten in Pittsburgh, Toronto pakt derde zege op rij na Babcock exit


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst dertien wedstrijden de dag voor thanksgiving. Veertien goals vielen er in Pittsbrugh, Toronto is goed op dreef na het ontslag van Mike Babcock. De ruime update vind je hier.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 4-3 SO

38 seconden nadat Anaheim in de derde periode de voorsprong pakte met 3-2 door Troy Terry lag de gelijkmaker in de Anaheim goal voor de gelijkmaker door Alex Goligoski. De game winning shootout werd gescoord door Christian Dvorak, die ook de eerste twee goals scoorde voor de Coyotes.

Buffalo Sabres – Calgary Flames 2-3 OT

De controverse over coach Bill Peters had geen invloed op de uitslag. De Flames pakte namelijk in overtime de overwinning door een goal van Elias Lindholm.

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 1-2

Brian Elliott zorgde ervoor met 28 reddingen dat de Flyers de overwinning in de derde periode over de streep konden trekken. Columbus kwam twee keer op voorsprong maar konden de winst niet vasthouden.

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 4-1

Connor McDavid’s point streak eindigt na elf wedstrijden. De Oilers werden verslagen aan het eind van de road trip door een feller Colorado. Nathan MacKinnon had een goal en assist en Logan O’Connor scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Avalanche.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 0-6

De Maple Leafs loste 54 schoten op het doel van de Red Wings. Daarvan gingen er twee in door Andreas Johnsson. De nieuwe coach Sheldon Keefe won sinds Pat Quinn het ook deed  in 1997 de eerste drie wedstrijden als coach van de Leafs.

Los Angeles Kings – New York Islanders 4-1

De Islanders verloren voor de tweede keer achter elkaar. Dit keer waren het de Kings die na een 0-1 achterstand vier unanswered goals hadden. Dustin Brown en Alex Lafallo scoorde ieder een goal en gaven een assist.

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 3-4 OT

In de formule 1 is 0.3 seconden vaker het verschil tussen winst en verlies. Zo ook in het hockey. De gelijkmaker van Max Pacioretty valt 0.3 seconden voor tijd in de derde periode. De overtime winner kwam van Paul Stastny. 

New York Rangers – Carolina Hurricanes 3-2

Henrik Lundqvist stal de overwinning in de derde periode voor de Rangers door 41 reddingen te maken. Na een snelle 3-0 voorsprong in de eerste periode was het voor de Canes een inhaalduel geworden. Ze kwamen tot 33 schoten in 40 minuten maar met maar twee goals.

Ottawa Senators – Boston Bruins 1-2

De vijfde overwinning op een rij voor de Bruins. Brad Marchand en Zdeno Chara scoorde de goals voor Boston in de derde periode.

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 8-6

Na veertig minuten stond het 2-4 voor de Canucks. Na 43 minuten 3-6 en toen ging men in Pittsburgh gas geven. De eerste lijn was goed uiteindelijk goed voor dertien punten. Bryan Rust (1G, 3A), Evgeni Malkin (2G, 3A) en Jake Guentzel (2G, 2A).

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 1-5

De roadtrip van de Jets begon goed met een ruime overwinning op de Sharks. Patrick Laine scoorde een goal en gaf twee assists. Melker Karlsson opende de score voor de Sharks. Maar die kregen vijf unanswered goals om de oren.

Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 3-4

Oskar Sundqvist scoort twee goals voor de Blues en verlaat daarna het ijs met een blessure. Ivan Barbashev had drie assists en Jordan Binnington maakte 32 saves.

Washington Capitals – Florida Panthers 4-3

Ondanks het feit dat de Panthers veertig keer op de goal schoten van Braden Holtby en de Caps deden dat maar voor de helft (20) bleven de punten toch in Capital city. Lars Eller en Brendan Leipsic scoorde in de derde periode na een 2-2 tussenstand na veertig minuten.

Previous Boston vernedert Montreal tot op het bot in eigen huis
Next Bekerfinale krijgt vaste speeldag in januari