Bekerfinale krijgt vaste speeldag in januari


AHOUD Devils Nijmegen beker
Foto: Paul Nicolaassen

De Bekerfinale (in Nederland) krijgt een vaste plek op de ijshockeykalender. Er wordt vanaf komend seizoen op de tweede zondag van januari gespeeld. Plaats van handeling: het stadion van de ploeg die het hoogst is geëindigd in de voorronde.

BEKERFINALE: DUIDELIJKHEID

Duidelijkheid was het uitgangspunt tijdens een overleg tussen de bond en betrokken clubs. Door de hoogst geplaatste ploeg te ‘belonen’ met de finale, komt er tevens een extra belang op de voorrondes te liggen. Het thuisvoordeel in de finale is uiteraard onderhevig aan beschikbaarheid van de ijsbaan.

AHOUD Devils Nijmegen beker
Foto: Paul Nicolaassen

De bekerfinale van dit seizoen is op een woensdagavond, 15 januari, in Eindhoven. De halve finales tussen Heerenveen en Geleen en Den Haag en Nijmegen worden in het weekend van 21 en 22 december gespeeld. Een best-of-two serie bepaalt dan de finalisten.

Previous Prijsschieten in Pittsburgh, Toronto pakt derde zege op rij na Babcock exit
Next Devils winnen op bezoek bij Canadiens tijdens thanksgiving