Boston vernedert Montreal tot op het bot in eigen huis


Face-Off IJshockey NHL

Drie duels in de NHL afgelopen nacht, waarin Boston Bruin in Montreal de thuisploeg tot op het bot vernederde, Dallas na acht duels weer eens verloor en Minnesota de point streak oprekte naar zeven. Tijd om terug te blikken.

Montreal Canadiens – Boston Bruins 1-8

Eén. Acht. Het stond na 60 minuten ijshockey op de borden in het Bell Centre van Montreal. Boston kwam op voorsprong, de Habs maakten nog gelijk, maar daarna was er geen houden meer aan. Bij 1-5 (op elf schoten van Boston) werd Carey Price naar de kant gehaald, maar het hielp niets. David Pastrnak maakte een hattrick, Montreal verloor voor de vijfde keer op rij.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 3-0

Dallas kwam red hot naar Chicago, maar kreeg een ouderwetse deksel op de neus. Corey Crawford maakte 32 saves en pakte zo zijn eerste shutout dit seizoen. Patrick Kane maakte de 2-0 en heeft nu een 13-game point streak. De Blackhawks wonnen weer na drie nederlagen, Dallas zag een eind komen aan hun 7-game win streak.

New Jersey Devils – Minnesota Wild 2-3

Kaapo Kahkonen werd de held van Minnesota, door in zijn NHL-debuut direct een zege te pakken ,et 32 saves. De bezoekers uit Minnesota pakten steeds een voorsprong, maar zagen de Devils iedere keer terugkomen. Ryan Suter had de game winning goal en een assist. New Jersey blijft maar kwakkalen: met 20 uit 23 staat de ploeg, die door velen als outsider voor de Cup werden getipt, op een 29e plaats.

Previous Mascottes, Inter Region Cup, Guus van Nes en verbaal geweld tegen refs
Next Prijsschieten in Pittsburgh, Toronto pakt derde zege op rij na Babcock exit