Ducks verslaan Islanders, Henrik Lundqvist pakt 455ste overwinning


Face-Off IJshockey NHL

Negen wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. De streak van de Islanders is over na zeventien wedstrijden door het verlies op bezoek bij de Ducks. Er werd voor het eerst sinds 45 dagen nul punten gescoord. Dallas evenaarde het franchise record van twaalf wedstrijden met een punt. (11-0-1) door Vegas te verslaan. De update vind je hier.

Anaheim Ducks – New York Islanders 3-0

John Gibson van de Ducks was verantwoordelijk voor het feit dat de Islanders sinds 45 dagen weer eens een wedstrijd in reguliere speeltijd verloren. Gibson wist alle 26 schoten te stoppen. Een zeventien game point streak kwam ten einde. Ryan Getzlaf scoorde een goal en had een assist.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 1-0

Joonas Korpisalo stopte alle 25 schoten van Ottawa en Oliver Bjorkstrand wist als enige te scoren zodat de punten in Columbus bleven.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 4-2

De zevende overwinning op een rij voor de Stars. Alexander Radulov scoorde twee keer en had een assist die inmiddels in hun laatste twaalf wedstrijden een punt hebben behaald.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3-4 OT

Het leek erop dat de Kings een nederlaag tegemoet gingen in reguliere speeltijd. Na 28 minuten was de stand 0-3. Echter de eerste lijn van de Kings stak daar een stokje voor doordat Dustin Brown en Anze Kopitar het net in de slotfase wisten te vinden. In overtime was het echter Patrick Marleau die de winst voor de Sharks wist te pakken. De Sharks pakte hun negende overwinning in de laatste tien wedstrijden.

Nashville Predators – St. Louis Blues 3-2 SO

De Predators verspeelde een 2-0 voorsprong maar met de shootouts pakte men toch nog de overwinning. Filip Forsberg en Daniel Carr scoorden in de shootouts.

New York Rangers – Minnesota Wild 3-2 OT

Winst nummer 455 voor Henrik Lundqvist. Chris Kreider scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker voor de Rangers en in overtime was het Tony DeAngelo die de game winning goal maakte.

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks 2-1

Vancouver had in de hele wedstrijd maar zeventien schoten op het doel van de Flyers. Dan is het sowieso al lastig wedstrijden te winnen. Toch duurde het tot de 51ste minuut voordat Jakub Voracek het vonnis velde.

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 3-2 OT

Na veertig minuten stond de 2-2 al op het bord. In de derde periode hielden beide goalies het doel schoon, zodat de winst behaald moest worden in de overtime. Dat lukte dit keer voor de Penguins doordat Jake Guentzel in  minuut 64 de winnende goal maakte.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5-2

Tijdens de NHL-Global series wisten de Sabres in Stockholm al niet te winnen van de Lightning, maar in Tampa lukte het ook niet. Twee shorthanded goals maakte het verschil in de derde periode. Cedric Paquette en Ondrej Palat scoorden met een man minder op het ijs binnen 40 seconden van elkaar. Sabres Rasmus Dahlin moest met een hersenschudding van het ijs af na een harde hit van Erik Cernak.

Previous Daniel Sprong en San Diego Gulls puntloos tegen Stockton Heat
Next Van Nes opnieuw niet in beide duels op het ijs bij Quinnipiac