Daniel Sprong en San Diego Gulls puntloos tegen Stockton Heat


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week maar een wedstrijd voor San Diego Gulls, die in hun eigen Pechanga Arena revanche konden nemen op Stockton Heat. Deze wedstrijd was een bijzondere, omdat deze volledig in het teken stond van “Hockey Fights Cancer”. Voor deze gelegenheid speelde Sprong met zijn team in speciale shirts met een paars tintje.

Goeie opening

Daniel Sprong en zijn Gulls waren gebrand op revanche tegen het AHL team van Calgary Flames. Eerder dit seizoen gingen ze al met 6-3, 1-5 en 5-3 onderuit tegen Stockton Heat. Helaas voor San Diego waren er in de vierde onderlinge wedstrijd ook geen punten te winnen. Waar de eerste periode nog met een stand van 1-0 in het voordeel van San Diego werd afgesloten, moesten ze vooral in periode twee toch hun meerdere erkennen in Stockton Heat. Het bezoekende team maakte vier goals in de tweede periode en bogen daarmee hun 1-0 achterstand om in een 1-4 voorsprong. In de derde periode werd er niet gescoord dus nam Stockton Heat de punten mee naar huis.

Stijgende lijn niet doorgezet

Waar wij vorige week nog schreven dat Daniel Sprong zijn stijgende lijn moest voortzetten om zich zo weer in de kijker van een NHL team te spelen. Bleek deze week al snel dat die stijgende lijn weer dalende is. Vorige week wist Sprong nog meerdere punten noteren door drie assists en een goal, deze week kwam hij niet verder dan vijf schoten op goal en een plusminus van -1. Het lijkt erop dat Sprong zijn draai bij San Diego Gulls ook niet weet te vinden. Eerder werd hij van de eerste lijn al teruggeplaatst naar de derde lijn, waar hij nooit met dezelfde jongens speelt.

Programma

Aankomende week staan de laatste drie wedstrijden van dit jaar op het programma. Gelukkig voor Daniel Sprong zijn er twee tegenstanders waar hij eerder al punten tegen pakte, Ontario Reign en San Jose Barracuda. De laatste van de drie is nieuw voor San Diego Gulls en onze landgenoot. Op zaterdag 30 november treden ze aan tegen Tucson Roadrunners, het AHL team van Arizona Coyotes. Hopen dat Sprong het ijshockey jaar 2019 positief af kan sluiten, met assists, goals en vooral een betere vorm dan nu.

Previous Hamers scoort winnende goal bij debuut Dijkema
Next Ducks verslaan Islanders, Henrik Lundqvist pakt 455ste overwinning