Vancouver legt Florida over de knie, Arizona verslaat koploper Buffalo

Face-Off IJshockey NHL

Een rustig programma met ‘slechts’ twee wedstrijden afgelopen nacht. Koploper Buffalo ging in eigen huis onderuit en Vancouver kende geen genade voor Florida Panthers. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 2-3 SO

Terwijl Arizona hun zesde winst pakte in zeven wedstrijden verloor Buffalo voor het eerst thuis na vijf overwinningen. En dat terwijl ze met 2-0 voor stonden na de eerste twintig minuten. Jack Eichel en Jeff Skinner scoorde de goals voor de Sabres. Conor Garland scoorde een goal en had een assist voor de Coyotes. De game winning shootout kwam van Casey Mittelstadt.

Vancouver Canucks – Florida Panthers 7-2

De Canucks schoten uit de startblokken, binnen zes minuten stond het 3-0 en kon back-up goalie Samuel Montembeault zijn biezen pakken. Verrassend was dat hij aan het begin van de tweede periode terug in het veld kwam toen het al 5-1 was. J.T. Miller scoorde twee keer voor de Canucks. Elias Pettersson en Alexander Edler hadden ieder drie assists. De acht punt game streak kwam door deze nederlaag tot een eind voor de Panthers.

Previous Divisie 1 België: Wie raakt voorbij HYC?