Tilburg Trappers herpakt zich met winst op Rostock Piranhas

Zondagmiddag kreeg Tilburg Trappers de mannen van Rostock Piranhas op bezoek. Op Stappegoor ging Trappers weer op zoek naar de winst om de eerste verliespartij van het seizoen tegen Herner E.V. vrijdagavond te doen vergeten. Dat lukte;  Tilburg Trappers won met 9-5 van Rostock Piranhas. Graeme McTaggart was erbij en doet daarvan verslag.

500

Eerst werd teamcaptain Mickey Bastings voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet, vanwege dat Bastings al meer dan 500 wedstrijden voor Trappers had gespeeld. Vanwege deze mooie mijlpaal heeft Trappers ter ere van die 500 wedstrijden, een stuk boarding aan Bastings toegewijd. Na een kortstondige toespraak verlieten alle mensen zonder schaatsen het ijs en kon de wedstrijd beginnen.

Onnodige achterstand

Met een compleet andere starting line-up begon Trappers aan de wedstrijd die zij moesten winnen. Uiteindelijk liep dat wat anders. Hoewel in de beginfase Trappers meteen het initiatief nam kwam Rostock op voorsprong dankzij een goal van Constantin Koopmann. Deze goal werd compleet tegen alle verhoudingen in gescoord. Dankzij deze snelle ‘wake-up call’ die als 0-1 achterstand op het scoreboard stond, besefte de Tilburgers dat ze hun kop er bij moesten houden. Nog geen twee minuten later ging het gas vol open. Daardoor moest goalie Philip Schneider binnen dik drie minuten tijd een aantal keren vissen. Na elf minuten stond het 4-1 voor Tilburg Trappers dankzij goals van Danny Stempher, Max Hermens, Ryan Collier en Mitch Bruijsten. Van de vier goals was Jordy Verkiel bij drie goals betrokken. Mede dankzij door goede reddingen van Ruud Leeuwesteijn bleef deze 4-1 voorsprong op het scoreboard staan.

Jordy Verkiel en Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Chaos achterin

Ook in de openingsfase van het middenstuk schoot Trappers uit de startblokken. Al na drieënhalve minuut werd de tussenstand van 4-1 naar 6-1 uitgebouwd dankzij goals van Bartek Bison en Mitch Bruijsten. Echter bleek dit een té comfortabele tussenstand te zijn. Trappers raakte de focus kwijt en zag daardoor Rostock terugkomen tot 6-3 via twee doelpunten van de Tsjech, Tomas Kurka. Deze mindere fase waarbij er fouten rondom de goal van Trappers werd gemaakt, werden vrijwel direct genadeloos afgestraft. Wederom het signaal voor de Tilburgers dat ze zich moesten focussen. Ondanks de mindere periode, die Trappers vaker in de tweede periode beleeft, wist Trappers zelf weer een tik uit te delen. Niemand minder dan Reno De Hondt kwam vanachter de goal geschaatst en zwaaide de puck achter goalie, Schneider. Met de comfortabele tussenstand 7-3 gingen beide teams voor de laatste keer pauzeren.

Delaney Hessels en Wouter Sars. Foto: Arie Leeuwesteijn

Knotsgekke slotstuk

De derde periode was een periode waarin van alles gebeurde. Van mooie doelpunten, tot aan knokpartijen tot aan powerplays en pucks die er net in wilde gaan. Het begon allemaal met een sterke offensieve fase van Trappers. Het leek wel prijsschieten, alleen werd er niets gewonnen. De puck wilde er niet in gaan. Rostock werd weggespeeld en raakte enorm gefrustreerd. Dat resulteerde in wat opstootjes, van al die opstootjes was telkens Kilian Van Gorp de winnaar die voor zijn team(genoten) op kwam. Van Gorp gaf een reactie tot spijt van de uitdager uit het Rostock kamp. De straffen die daar uitvloeide zorgde ervoor dat Jordy Van Oorschot met een mooie short-handed goal ook een doelpunt kon meepikken. Richting het einde van de wedstrijd zakte het spel van Trappers weer weg.

Ryan Collier en Mitch Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Slotfase

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd er nog drie keer gescoord. Tijdens een dubbele powerplay wist Ruud Leeuwesteijn met een paar goede reddingen het team op de been te houden. Toch moest de goalie een puck uit zijn goal vissen tijdens de drie tegen vijf situatie omdat Koopmann zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde. Vervolgens een dikke minuut later schoot Mitch Bruijsten wederom raak en maakte daarmee zijn hattrick compleet. Uiteindelijk zijn er vier doelpunten aan Mitch Bruijsten toegewezen. In de laatste tien seconde van de wedstrijd schoot de Slowaak Roman Tomanek voor Rostock de Eretreffer binnen. Daardoor werd uiteindelijk de eindstand 9-5. Na afloop werd Jordy Verkiel tot man of the match verkozen. Daarover spraken wij hem na afloop voor de camera.

MOTM: Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Interviews

Weekendje Hannover

Komend weekend staat op vrijdagavond de absolute kraker op het programma. Tilburg Trappers reist af om het tegen Hannover Scorpions op te nemen. Een zware wedstrijd voor de Tilburgers. Op zondag ontvangen zij de andere club uit Hannover in eigen huis.