Nieuw NHL-record voor Edmonton, L.A. vernedert Nashville in slotminuut

Maar liefst veertien wedstrijden afgelopen nacht. Cor Machielsen zag live Edmonton winnen op bezoek in Madison Square Garden. L.A. vernederde Nashville in de slotminuut en Toronto pakte weer eens een overwinning.

msg

New York Rangers – Edmonton Oilers 1-4

Met deze overwinning hebben de Oilers een nieuw NHL-record behaald. Vijf keer winnen op rij na een achterstand. Kaapo Kakko zette de Rangers op voorsprong vlak voor het einde van de eerste periode. Maar na de tweede periode was het alweer 1-1 door de eerste goal van Oscar Klefbom dit seizoen. In de derde periode was het ‘Dynamic Duo’ wat weer toesloeg. Een goal van Connor McDavid en twee van Leon Draisaitl.

Boston Bruins – New Jersey Devils 3-0

Tuuka Rask pakte een shutout en gaf daarmee de Devils hun vijfde nederlaag van het seizoen. Brad Marchand had een goal en een assist. De andere twee goals kwamen van Patrice Bergeron en Joakim Nordstrom.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2-3

Door de nederlaag van de Hurricanes zijn alleen de Oilers en Avalanche nog ongeslagen in de NHL. Pierre-Luc Dubois scoorde de game winning goal voor de Blue Jackets. Dougie Hamilton heeft voor Carolina nu in vier opeenvolgende wedstrijden gescoord.

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2-3 OT

Na een 2-0 voorsprong voor de Blackhawks wist Winnipeg toch nog er vandoor te gaan met de twee punten. Mark Scheifele scoorde 47 seconden in overtime voor de Jets.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3-2 OT

Na een saaie eerste periode barstte het duel los. Kadri en Jost zetten de Av’s op een 2-o voorsprong. Grabner en Schmaltz herstelden het evenwicht weer. Andre Burakovsky zorgde er in overtime voor dat Colorado de ongeslagen status behield.

Dallas Stars – Washington Capitals 1-4

Twee powerplay goals voor de Caps maakte het verschil in deze wedstrijd. Tom Wilson en Evgeny Kuznetsov wisten daarmee Stars goalie Anton Khudobin te verslaan.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2-5

De Red Wings kwamen nog wel op voorsprong maar het mocht niet baten. Ilja Mikheyev was de beste man aan de kant van de Leafs die zo weer eens wonnen na drie nederlagen op rij.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 7-4

Nashville kwam terug van een 4-1 achterstand tot 4-4 in de 51ste minuut. Echter wist Los Angeles nog drie keer te scoren in de laatste minuut. De game winning goal kwam van Alex Iafallo.

Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins 4-7

Na drie nederlagen on the road, moest Minnesota de eerste zege van het seizoen pakken in de home opener. Pittsburgh verstoorde het feestje hardhandig. Nadat Hunt en Kunin Minnesota naar 6-4 hadden geschoten, leek het nog spannend te worden. Sam Lafferty maakte aan alle onzekerheid een einde. Geen eerste zege dus voor de Wild.

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 6-3

Tot aan veertig minuten ging het gelijk op met 3-3. Daarna was het Montreal wat de winst wist te pakken met drie goals in de laatste periode. Artturi Lehkonen scoorde zijn eerste van dit seizoen en het was meteen de game winning goal. Brendan Gallagher had drie assists voor de Canadiens.

New York Islanders – Florida Panthers 3-2 SO

Werd Semyon Varlamov vorige week nog het ijs afgehaald, vandaag deed hij het veel beter. Hij was de held in de shootouts door ze alle drie te stoppen en zo de tweede overwinning voor de Islanders binnen te halen. Brock Nelson scoorde als enige een shootout.

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 4-2

Vladislav Namestnikov speelde zeer verdienstelijk tegen zijn oude club Tampa en scoorde twee goals en gaf een assist en zorgde er zo voor dat de Senators hun eerste overwinning van het seizoen pakte. Na 48 minuten was het nog 2-2 maar in de laatste vier minuten was het de Namestnikov show.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 3-2 SO

Flyers-goalie Carter Hart was dichtbij een NHL-record. Hij zou de jongste doelman kunnen worden die de eerste drie duels winnend afsloot. In de shootouts ging dat recrod in rook op. Tanner Pearson legde de winnende shootout tegen het net.

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 6-2

Marc-André Fleury kende weer eens een prima avond, hij maakte 33 saves om de Flames van zich af te houden. Mark Stone en William Carrier pakten een goal en een assist voor de vijfde zege op rij van Vegas op Calgary.