Mechelen stunt tegen Herentals, Heerenveen verslaat Den Haag


Mechelen Golden Sharks

Drie duels in het bekertoernooi op de zaterdag. De stunt van de avond kwam uit het Ice Skating Center in Mechelen, waar Golden Sharks regerend bekerkampioen HYC versloeg. Heerenveen en Den Haag legden een boeiende topper op het ijs, waar Flyers na (veel) shootouts wist te winnen en Luik had geen moeite met Leuven.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ERA RENOMAR HYC 9-5

Mechelen ontving Herentals en wie na 60 minuten ijshockey naar het scorebord keek, moest even goed kijken. Golden Sharks liet de regerend bekerkampioen struikelen, met maar liefst 9-5.

De thuisploeg was voor de duvel niet bang voor HYC, die wat moeite hadden om het gaatje te vinden of de laatste pass op maat te geven. Kenneth Pittoors zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, wat ook de eerste ruststand was. In het tweede deel zette Mitch Morgan de ploegen weer op gelijke hoogte, maar twee goals binnen 60 seconden herstelden het voordeel weer voor Golden Sharks. Mick op de Beeck en Tomas Necpal lieten zich gelden.

Golden Sharks Mechelen

HYC moest en kwam en trok via Preston Shupe dichterbij. Juist in ondertal kwam Herentals erop en erover. Opnieuw waren het Shupe en Morgan die de trekker overhaalden. Met 3-4 leek niets een zege van de bezoekers in de weg te staan. Niets was minder waar. ‘Big Ben’ Van Den Bogaert stuurde beide ploegen met 4-4 naar de kleedkamers.

ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

In het slotstuk viel het doek voor Herentals. Vier ‘unanswered goals’, waar van drie in anderhalve minuut, beslisten het duel. Na 55 minuten stond er 8-4 op het bord. Ebe Daems sputterde nog tegen met de vijfde treffer voor de bezoekers, maar het slotakkoord was Arne van Espen. De huurling van Herentals zette de 9-5 eindstand op het bord. De eerste zege van Mechelen op Herentals, een winstpartij waar niets op af te dingen viel.

Mechelen Golden Sharks

UNIS FLYERS HEERENVEEN – CAIROX HIJS HOKIJ 2-1 SO

Heerenveen en Den Haag ontmoetten elkaar voor de tweede keer in tien dagen tijd. In Den Haag wonnen de Friezen met 3-2, dit keer moesten shootouts de beslissing brengen.

Chris Eimers en Mike Nason kennen elkaar goed en weten hun teams altijd tactisch goed neer te zetten in onderlinge duels. Dat was in Thialf niet anders, waar ook beide goalies Martijn Oosterwijk en Brett Magnus zich van hun goede kant lieten zien. In het eerste deel waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet.

Martijn Oosterwijk UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Vroeg in de tweede periode brak Den Haag de ‘dead lock’. Flyers verloor de puck in de opbouw, waarna Marco Bommezijn Dani van Schilt voor het doel vond. Hij werkte keurig af, voor de 0-1. Goed was het in middenstuk niet altijd, wel spannend. HIJS was dichtbij de 0-2, maar Oosterwijk pakte de break-away. De bezoekers leken de voorsprong over de streep te trekken voor de tweede pauze, maar Pippo Limnell besliste anders. Trevor Petersen vond de Fin na een prima aanval en die drukte af.

Brett Magnus CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Ook in het slotstuk weer volop spanning, waarin beide ploegen elkaar niet heel veel toegaven. Power plays werden aan beide kanten niet benut en als er al een kans was, stonden Magnus en Oosterwijk op hun post. Vlak voor het einde konden Limnell en Roosendaal inrukken en moest overtime te beslissing brengen. Ook in overtime bleef het in evenwicht, al hadden beide ploegen één grote kans om het af te maken. Ronald Wurm miste een penalty shot en Oosterwijk maakte een prachtredding op een hard schot.

Shootouts dus en ook daar lieten Magnus en Oosterwijk zien dat ze lastig te kloppen zijn. Pas bij de zevende ronde viel de eerste treffer en die was van Friese makelij. Juha Kiilholma passeerde Magnus en pakte zo het extra punt voor Heerenveen.

Juha KiilholmaUNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

LUIK BULLDOGS – CHIEFS LEUVEN 7-3

De Bulldogs ontvingen de mannen uit Leuven in de bekercompetitie. Luik had wat recht te zetten na de 4-0 nederlaag in de Inter Region Cup bij Herford en slaagde daar prima in. Leuven was niet bij machte om de thuisploeg bij te houden en partij te geven.

Luik Bulldogs Chiefs Leuven
Foto: Ice Hockey Photography

Luik was vanaf het beginsignaal in control en liep via treffers van Jessiko Bernard, Alexandre Bremer en Maxime Pellegrims naar 3-0 in het eerste deel. Pas bij 6-0 konden de Pietermannen voor het eerst het net laten bollen via William Kangasniemi. Nadat Bryan Henry de 7-1 had genoteerd, zetten Mickey Evers en Alec James een wat draaglijker score op het bord. Door de zege pakte Luik de koppositie in het bekertoernooi en moet Leuven nu écht een tandje opsteken.

Previous Den Haag baas in eigen huis, Nijmegen scoort erop los
Next Nieuw NHL-record voor Edmonton, L.A. vernedert Nashville in slotminuut