Den Haag baas in eigen huis, Nijmegen scoort erop los


CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Drie duels op de vrijdagavond waarbij Den Haag een verdiende 4-1 zege boekte in de beker op Geleen, Nijmegen een monsterscore neerzette tegen Trappers en Bulldogs opzij werd gezet door Herford in de IRC.

SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 16-1

Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een 7-6 zege voor Nijmegen, dat moest dit keer anders. En zo geschiedde het ook. De Brabanders hielden het net vijf minuten leeg, maar na de 1-0 van Jeffrey Melissant was er eigenlijk geen houden meer aan voor de Trappers.

Devils Nijmegen Tilburg Trappers IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Uiteindelijk stopte de teller na 60 minuten ijshockey op 16-1. Diego Kleijsen redde in de 59e minuut de eer voor zijn ploeg en verziekte daarmee de shut-out van Jeffrey Vermeulen, die Mollen op het half uur af kwam lossen. Branden Eden en Jeffrey Melissant hadden beiden drie goals en drie assists voor Nijmegen.

HERFORD DRAGONS – LUIK BULLDOGS 4-0

‘Het is maar het vierde niveau in Duitsland’, maar voorlopig kunnen de teams uit de Regionalliga zich prima meten met de deelnemende BeNe League ploegen. Ook gisteren werd dat duidelijk toen Herford Dragons de mannen van Luik Bulldogs met een 4-0 nederlaag terugstuurde naar Wallonië. Na tien minuten spelen stonden de Bulldogs al op een 2-0 achterstand in Herford. Florian Böhm op aangeven van Damian Martin en Martin op aangeven van Böhm zorgden voor het verschil. Luik kwam daarna beter in de wedstrijd, maar het kon de kansen niet omzetten in goals.

Luik Bulldogs Jordan Paulus
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Aan het einde van het middenstuk ging het opnieuw gruwelijk mis voor Luik. In een tijdsbestek van amper 30 seconden, moest het opnieuw twee tegentreffers slikken. Gleb Berezovski en Jan-Niklas Linnenbrüger bepaalden de eindstand op 4-0. De Bulldogs hebben nog wat huiswerk te maken om op stoom te komen dit seizoen.

CAIROX HIJS HOKIJ – MICROZ EATERS GELEEN 4-1

Den Haag ontving Geleen voor de topper op deze vrijdag in het bekertoernooi. De thuisploeg ging er verdiend met de winst vandoor in eigen huis. Na 60 minuten ijshockey stond er 4-1 op het bord in De Uithof.

Beide ploegen kende een rommelige openingsfase, waarin niet echt grote kansen genoteerd werden. De grootste kans was voor de Limburgers tijdens een 5-on-3 power play, toen het ijzerwerk geraakt werd. Na 20 minuten stond de brilstand nog op het bord.

Brett Magnus CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

In het middenstuk schakelde Den Haag een tandje bij en daar had Geleen geen antwoord op. Doug Rose opende de score na 24 minuten spelen de score op aangeven van Joey Oosterveld. In die fase was de thuisploeg veelvuldig in het aanvalsvak te vinden, waar de Limburgers elkaar niet goed konden vinden. Justin Evers verdubbelde de marge naar twee. Hij kwam vanaf links prima opschaatsen, lokte Delil uit zijn goal en rondde knap af. Een dikke minuut later was het 3-0. Reinier Staats kogelde hard raak vanaf de blauwe lijn. Er was niets af te dingen op de voorsprong.

Thomas Roosendaal CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Bij Geleen werden de lijnen door elkaar gehaald voor de slotperiode en dat had effect. Nick Verschuren brak uit op rechts en bediende broer Mike. Hij passeerde de uitstekend keepende Brett Magnus aan de rechterzijde. Het duel was daarna wat meer in evenwicht, met Eaters dat drie minuten na de goal opnieuw met twee man meer op het ijs stond. En wederom werd het ijzerwerk geraakt, maar niet gescoord. Ook Den Haag kreeg nog mogelijkheden om de score op te voeren. Uiteindelijk scoorde het de vierde treffer in de slotminuut, toen Thomas Roosendaal het lege doel wist te vinden. Na vijf duels staat Geleen op zes punten, terwijl Den Haag voor datzelfde puntenaantal drie duels nodig had.

Previous Tilburg Trappers lijdt eerste nederlaag in topper bij Herne
Next Mechelen stunt tegen Herentals, Heerenveen verslaat Den Haag