Tilburg Trappers lijdt eerste nederlaag in topper bij Herne


Na lang in de file gestaan te hebben, kwamen de Tilburgse mannen vrijdagavond aan bij de Hannibal Arena in Herne. De wedstrijd tussen Tilburg Trappers en Herner E.V. startte daarom wat later. De uitploeg moest het doen zonder Boet van Gestel. Het was een slordige wedstrijd en ondanks dat de mannen van Bo Subr telkens terug in de wedstrijd probeerden te komen, gingen ze met een 4-3 nederlaag naar huis.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.

Trappers niet overtuigend beter

Na een korte voorbereiding op de wedstrijd oogden de Trappers niet veel beter dan de thuisploeg. Over en weer vielen een paar kansjes te noteren. Tót de powerplay die Tilburg kreeg in de negende minuut. Het was Kevin Bruijsten, terug van zijn blessure, die de 1-0 op het scorebord zette met een prachtige powerplaygoal in de tiende minuut. Daarna gold het gezegde: ‘the game is on’ voor de ploeg van Bo Subr. Tilburg kreeg verschillende grote kansen, maar Björn Linda wist er wel raad mee.

Herne kreeg vervolgens twee straffen na elkaar, onder andere voor een stick tegen het hoofd bij Reno de Hondt. Daardoor sloeg de sfeer flink om in de Hannibal Arena. De thuisploeg moest zich immers redden met 3 tegen 5. Dit was een mooie kans voor de Tilburgse mannen, maar de kans werd uiteindelijk niet benut. Met een kleine voorsprong voor de Trappers gingen de teams voor het eerst de kleedkamers in.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.

Trappers komt op achterstand

De tweede periode startten de Trappers sterker. Ondanks dat Herne niet wist te overtuigen, wist het wél doelpunten te maken. Denis Fominych wist zijn ploeg in de 24e minuut op gelijke stand te zetten en anderhalve minuut later was het opnieuw raak. Christoph Ziolkowski kon zijn ploeg op een voorsprong zetten door een fout in de Tilburgse defensie. Herne kreeg nog een grote kans met een 5-on-3 situatie, maar net zoals Tilburg wist Herne deze niet te benutten.

Goalie Ian Meierdres werd niet meer gepasseerd. Tót Nils Liesegang een penaltyshot kreeg. Met deze goal stond het 3-1 voor de thuisploeg. Dit was een flinke domper voor Tilburg. Het spel ging vervolgens gelijk op; Herne wist goed gebruik te maken van Tilburgse fouten. Met genoeg stof om over na te denken gingen de ploegen voor de laatste keer naar de kleedkamers.

Trappers Herner EV
Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.

Net niet

De Tilburgse mannen speelden duidelijk beter in de laatste periode, maar lang wilde de puck er niet ingaan. Tóch creëerde Max Hermens in de 49e minuut een kans voor Jordy Verkiel om de puck achter Björn Linda te vlammen. Daarna werd de stand bíjna 4-2, toen Herne een powerplay kreeg door een straf van Ninho Hessels, maar Ian Meierdres keepte goed. Wonder boven wonder kwam Jonne de Bonth in de 54e minuut compleet vrij voor het doel te staan. Keihard kon hij de puck in de netten knallen voor de 3-3. Helaas kon Trappers niet erop en erover. De tegenaanval kwam en Patrick Asselin bepaalde de eindstand: 4-3.

De eerste nederlaag van Trappers is een feit, terwijl Herne de ongeslagen reeks voortzette.

Previous Franchise record Carolina na vijfde zege op rij
Next Den Haag baas in eigen huis, Nijmegen scoort erop los