Zevenklappers voor Penguins en Sabres, Oilers en Canadians scoren er zes


Face-Off IJshockey NHL

Met maar liefst veertien wedstrijden en 84 goals is er genoeg om van te genieten. Cor Machielsen praat jullie weer helemaal bij.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-1

De Sharks blijven puntloos. Ook in de derde wedstrijd werd weer verloren. John Gibson maakte 35 saves voor Anaheim en de oude rot in het vak Ryan Getzlaf scoorde één van de goals voor de Ducks.

Arizona Coyotes – Boston Bruins 0-1

Jaroslav Halak noteerde een shutout door alle 35 schoten te stoppen. Darcy Kuemper werd één keer gepasseerd en wel door bad boy Brad Marchand.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 7-2

De Devils kregen flink klop en verloren Taylor Hall met een blessure na een harde hit. Voor de Sabres scoorden Victor Olofsson en Sam Reinhart ieder twee keer. Ook behaalde Buffalo een 100% score op de powerplay met drie uit drie.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 3-0

David Rittich pakte voor Calgary de eerste sind 2001 shutout in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Hij deed dat door alle 34 schoten van de Canucks te stoppen. Johnny Gaudreau pikte een empty netter mee en had twee assists.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-2

Mikko Rantanen was weer belangrijk voor de Avalanche met een goal en een assist. Aan de Minnesota-kant was het Ryan Suter die hetzelfde deed. De game winning goal kwam van Gabriel Landeskog.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 6-5

Vier keer op achterstand komen en toch winnen? Dat deden de Oilers mede dankzij vier punten van Connor McDavid (1G, 3A). James Neal scoorde twee goals voor Edmonton en Anze Kopitar scoorde een goal en had twee assists voor de Kings in hun seizoensopener.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 4-3

De Bolts werden geveld door een hattrick van Mike Hoffman. Tampa Bay kwam terug tot 4-3 en kreeg nog twee kansen in de laatste vier seconden maar die werden gestopt door Sergei Bobrovsky.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 3-5

Beste mannen aan de kant van de Red Wings waren Tyler Bertuzzi (2G, 2A) en goalie Jimmy Howard (39 saves). Na een 0-2 voorsprong kwamen de Predators terug tot 2-2, maar in de derde periode werd het verschil gemaakt door Detroit. Matt Duchene kwam tot twee assists voor Nashville.

Ottawa Senators – New York Rangers 1-4

Center Mika Zibanejad scoorde op de powerplay, shorthanded en vijf tegen vijf en bezegelde daarmee het lot van Ottawa. Artemi Panarin pikte ook weer zijn goal mee voor de Rangers. De Ottawa goal kwam van Brady Tkachuk.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 7-2

Jared McDann scoorde twee keer voor de Penguins en gaf ook een assist. Zijn kompaan Patric Hornqvist scoorde ook twee goals. En dat terwijl de eerste periode nog eindigde op 0-0. Zach Werenski en Gustav Nyquist scoorde beiden goals voor de Blue Jackets.

St. Louis Blues – Dallas Stars 3-2

De Blues kwamen terug van een 1-2 achterstand. Sammy Blais scoorde de game winning goal en had een assist bij de 1-0. Miro Heiskanen had in de tweede periode de Stars nog op voorsprong geschoten.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 5-6 SO

Het stond 4-1 na 45 minuten voor de Leafs. Toen noteerde Montreal vier goals op een rij. Een minuut voor tijd scoorde Auston Matthews zijn tweede van de avond, zodat in ieder geval een punt werd binnengehaald. In de shootouts wisten de mannen van 31 miljoen niet te scoren. Auston Matthews en  Mitch Marner stuitte op Carey Price. Terwijl John Tavares mistte. De game winning shootout kwam op naam van Paul Byron voor de Canadiens.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 2-3 OT

Jake Gardiner pakte met nog 25 seconden op de klok het extra punt. En dat terwijl de Hurricanes na 40 minuten tegen een 2-0 achterstand aan keken.

Previous Heerenveen de baas in Den Haag, Nijmegen in ondertal langs Herford
Next Herentals en Nijmegen moeten diep gaan voor bekerzeges op Leuven en Zoetermeer