Anaheim Ducks zet in op de jeugd


Sprong 3rd logo
Sprong in het jubileum shirt van Anaheim Ducks

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Luciano van der Oost laat zijn licht schijnen op Anaheim Ducks. Het team van Nederlander Daniel Sprong, dat dit seizoen aan een complete renovatie is begonnen.

AFGELOPEN SEIZOEN

Het was een roerig jaar voor Anaheim Ducks, coach wissel, blessureleed, en al heel snel kansloos voor een plek in de play-offs. Dit terwijl het 25 jubileum het jaar met een gouden randje moest worden voor het team uit Californië. Met 80 punten liet het team wel Edmonton Oilers en LA Kings achter zich in de Pacific division, maar de zo graag gewilde play-off revanche op San Jose Sharks zat er niet in.Van de 31 teams uitkomende in de NHL eindigde de Ducks teleurstellend op een 24ste plek.

Dat de zo sterk ogende organisatie als een kaartenhuis instortte had ook niemand aan zien komen. De coach die in 2007 de Stanley Cup naar het Honda Center bracht werd ontslagen, met maar twee overwinningen in eenentwintig wedstrijden was de maat vol voor General Manager Bob Murray en ontsloeg hij voormalig succescoach Randy Carlyle. Murray nam zelf de rol van coach over omdat de gewilde coach; Dallas Eakins met San Diego Gulls volop de play-offs in ging.

Dallas Eakins is de nieuwe baas achter de bank van de Ducks (foto: Anaheim Ducks).

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Correy Perry kreeg aan het einde van het seizoen te horen dat zijn contract uitgekocht werd door Anaheim Ducks, hij was teveel geblesseerd en niet meer van toegevoegde waarde volgens Bob Murray. Later bracht Murray naar buiten dat voor het komende seizoen Ryan Kesler en Patrick Eaves ook van het roster geschrapt mogen worden. Kesler die nog de A droeg afgelopen seizoen onderging op 9 mei een heupoperatie. De forward had al enig tijd last van zijn lichaam en moest deze operatie wel ondergaan. Met de hoop ooit weer in de NHL te kunnen spelen is daardoor besloten dat hij het hele seizoen 2019-2020 dus niet in actie komt zodat hij zich volledig op zijn herstel kan richten. Eaves, die toch al niet veel aan spelen toekwam moet plaats maken voor jeugdig talent.

VOORUITBLIK

Dallas Eakins heeft dan een aantal veteranen in zijn selectie zitten waaronder Ryan Getzlaf, Cam Fowler en goalies John Gibson en Ryan Miller. Het team gaat het dit jaar vooral doen met de jonkies. Daniel Sprong lijkt helemaal klaar voor het grote werk. En ook mannen als Sam Steel, Troy Terry, Max Comtois en Brendan Guhle die vorig jaar aan de NHL mochten ruiken. Gaan we aankomend seizoen vaak in actie zien. En dat is misschien wel wat het team nodig heeft: een schone lei om te beginnen, nieuwe coach, nieuwe selectie en zoek maar naar de juiste formule. Heel misschien dat met ervaring en jeugdige bravoure die formule gevonden gaat worden in Anaheim, wie weet zelfs met een plaats in de play-offs.

KEEP AN EYE ON

Natuurlijk houden wij extra scherp onze Dutch Duck Daniel Sprong in de gaten. Hou ook Sam Steel goed in de gaten. Deze forward maakte gecombineerd zesentwintig goals het afgelopen seizoen bij Anaheim Ducks en San Diego Gulls. En was met eenenveertig punten de rookie met het hoogste aantal points bij San Diego.

VOORSPELLING

Het team gaat verjongen, en hard ook. Maar misschien is dit wat Anaheim nodig heeft. Een hele steady organisatie is het niet dit jaar, nog niet. Maar met een klein beetje geluk kunnen de Ducks zich zo maar eens een plaats in de play-offs verschaffen.

Previous Ken Holland brengt nieuwe hoop voor Edmonton Oilers
Next Willen is nu veranderd in moeten bij Microz Eaters Limburg