Imports, Ron Berteling Schaal, NHL Global Series en favoriete legendes


Foto: Paul Nicolaassen

4) Op 14 september vierde Nijmegen Devils haar 50 jarig bestaan. Daarbij werd onder meer een All-Star wedstrijd met de ijshockey helden van vroeger georganiseerd. Welke spelers, van ijshockey in het algemeen, zijn jullie het meest bijgebleven, en waarom?

Sharon: Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat later in het ijshockey ben gekomen waardoor ik van de All-Stars niet zoveel weet…. Maar het Dames Team heeft zich zeker op de kaart gezet laatste jaren wat goed motiveert dat ijshockey voor iedereen is!

Paul: Voor mij zijn dat alle spelers die Nederland hebben vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid. Ik stond op het punt om geboren te worden dus veel heb ik er helaas niet van meegekregen. Zoals veel anderen heb ik het moeten doen met wat videofragmenten. Deze spelers hebben destijds aan de wereld getoond dat er in Nederland ook ‘iets’ aan ijshockey werd gedaan. Dat we deze oude tijden maar weer snel opnieuw mogen beleven.

Reginald: In mijn jeugdjaren speelde de toenmalige USSR ongeslagen 47 WK wedstrijden! Vijf jaar lang zonder verlies, onvergetelijk. Wie kent The Russian Five niet? Vijf Sovjet toppers die een beresterke lijn bij Detroit Red Wings vormden en samen de NHL veroverden. En een “bijblijver” is ongetwijfeld Mike Pellegrims. Vanuit Olympia Heist, via Geleen en Brest op zijn 28ste debuterend in de DEL. En dan 13 seizoenen op topniveau acterend. Nu al weer tien jaar op topniveau coachend. Bewijs dat als je echt wil werken met passie, je best veel kan bereiken.

LucianoTeemu Selänne, Wayne GretzkyMario Lemieux en Jaromir Jagr. Noem je deze namen  dan noem je ijshockey. Elk op hun eigen manier groots, en dan helemaal Wayne Gretzky. Zelfs mensen die niets met ijshockey hebben weten wie Gretzky is.

Previous Amerigol Latam Cup 2019: Rastaman vibration en veel meer
Next Ken Holland brengt nieuwe hoop voor Edmonton Oilers