Imports, Ron Berteling Schaal, NHL Global Series en favoriete legendes


Doug Rose CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

1) Vanaf dit seizoen is het in de BeNe League toegestaan om drie imports per team te hebben. Is dit positief voor het ijshockey in Nederland en België? Of ontneemt het juist weer ontwikkelingskansen voor jeugdspelers?

Luciano: Nee, want er is ook een regel die het verplicht een x-aantal jeugdspelers in je roster te hebben.

Sharon: Zolang de jeugdspelers ook een kans op het ijs krijgen, kan je de ervaringen juist combineren om ze te ontwikkelen.

Paul: Ik denk (en hoop) dat de verhoging van de importregel positief zal uitpakken voor de BeNe League. Het moeten dan wel imports zijn die de overige teamleden uiteindelijk beter maken én die de fans wat extra’s geven. Door de komst van de nieuwe onder 21-regel ben ik niet bang voor minder ontwikkelingskansen voor jeugdspelers. Per ploeg moeten er vier spelers jonger dan 21 (leeftijdsgrens vanaf 1-7-2019) met een minimum leeftijd van 16 op het wedstrijdformulier staan. Ook moeten deze spelers twee van de laatste drie seizoenen bij hetzelfde team hebben gespeeld. Per team mag er één uitzonderingsgeval zijn. Het hebben van drie imports op de loonlijst is momenteel niet voor ieder team financieel haalbaar. In het ergste geval wordt hierdoor, op den duur, het kwaliteitsniveau tussen de clubs groter in plaats van kleiner.

Reginald: Op vraag van de clubs werd nu de stap van twee naar drie imports binnen de BeNe League genomen. Het algemeen spelniveau wordt opgekrikt, duidelijk. De budgetten echter ook. Wat dus ook vaak zorgt voor irritaties; ambitieuze clubs hebben vaak sterke teams en vaak ook een sterkere financiële slagkracht. Net die clubs trekken dan ook duurdere, dus vaak sterkere imports aan.

Previous Amerigol Latam Cup 2019: Rastaman vibration en veel meer
Next Ken Holland brengt nieuwe hoop voor Edmonton Oilers