Imports, Ron Berteling Schaal, NHL Global Series en favoriete legendes


3) De NHL Global Series komen weer maar Europa. Er onder andere gespeeld worden in Berlijn. In de praktijk zijn deze wedstrijden zeer snel uitverkocht. Zouden België en Nederland, om het ijshockey meer op de kaart te zetten, ook moeten meedingen met dit soort evenementen?

Paul: Waarom niet? Het organiseren van grote (sport)evenementen zijn we in Nederland wel gewend. Een evenement zoals de NHL Global Series is in mijn ogen haalbaar. Hier is natuurlijk wel een flinke smak geld voor nodig. Door het organiseren van de NHL Global Series zet je jezelf goed op de mondiale ijshockeykaart. Ook is het denk ik een goede impuls voor de verdere ontwikkeling van de sport in eigen land. Waar een wil is…

Reginald: Het zijn commercieel gedreven initiatieven. De grotere markten zullen bespeeld, opgezocht worden. Daar hoort BNL echt niet bij.

Daniel Sprong (Foto: Cor Machielsen, Face-Off)

Luciano: Het zou natuurlijk te gek zijn om bijvoorbeeld Daniel Sprong met Anaheim Ducks in Nederland te zien spelen, alleen daar is het draagvlak niet groot genoeg voor om een stadion vol te krijgen op de manier zoals dat in landen als Duitsland, Zweden en Tsjechië wel kan.

Sharon: Dan zouden ze eerst meer in het ijshockey in Nederland en België moeten investeren. Aangezien het topsport gedeelte hier veel eigen kosten aan/en risico’s met zich meebrengt.

Previous Amerigol Latam Cup 2019: Rastaman vibration en veel meer
Next Ken Holland brengt nieuwe hoop voor Edmonton Oilers