Final Four, Beker, Kuznetsov, Trappers en Inter Region Cup


De eerste editie van de Inter Region Cup komt eraan en loopt dwars door de beker en de BeNe League heen. Wat vind je van deze extra competitie?

Inter Region Cup BeNe League

Damiën: Gaaf. Meer ijshockey = meer beter. Een buitenlandse bezoeker op je ijsbaan maakt alles altijd toch wat spannender en daarnaast lijkt het uitbouwen van het ´netwerk’ van het Nederlandse ijshockey (zoals bijvoorbeeld de transformatie van de Eredivisie naar de BeNe League) alleen maar goeie dingen met zich mee te brengen.

Cindy: Ik vind het geweldig. Ik hou van grensoverschrijdende competities. Een mooie competitie om het ijshockey in Nederland (meer) op de kaart te zetten. Hopelijk werkt deze competitie ook motiverend voor de Nederlandse en Belgische spelers. Een extra uitdaging kunnen de deelnemende teams, naar mijn mening, wel gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk super leerzaam voor de spelers om tegen buitenlandse teams te spelen. Kijk naar Tilburg Trappers. Wellicht is het zelfs positief voor het Nederlands niveau van de ijshockeysport.

Inter Region Cup BeNe League
Foto: Kurt Tops

Luciano: Tuurlijk juich ik dit soort competities toe, alleen ben ik er wel huiverig voor dat dit too much gaat zijn voor sommige spelers. Er zijn er nu al een hoop die gestopt zijn in verband met tijd, werk, gezin of andere reden.

Reginald: Voor de sport is het top! Voor de spelers, de staff en de supporters eens een ander stadion, andere tegenstrever, andere cultuur. Leuk toch. En opgelet; menig Regionalliga team, toch de vierde divisie in Duitsland, speelt leuk hockey. Anderzijds hebben de boys naast het ijshockey ook nog een job, een huishouden, een familie; dus toch waken over erg drukke kalenders en volle busschema’s zonder correcte tegemoetkomingen, lees: euro’s.

Previous Justin Williams vertrekt uit NHL, maar laat de deur op een kier
Next Eerste Divisie 27 september van start, geen play-offs