Justin Williams vertrekt uit NHL, maar laat de deur op een kier


Justin Williams

Carolina Hurricanes forward Justin Williams heeft aangekondigd zijn carriere in de NHL af te sluiten. Zijn beslissing werd naar buiten gebracht via de social media van het team uit Raleigh. Williams tekende voor het afgelopen seizoen als UFA (Unrestricted Free Agent) bij Carolina en werd direct aangesteld als captain. Onder zijn leiding maakten de Hurricanes hun eerste playoff run in bijna een decennium.

WILLIAMS: STAP TERUG

De 37-jarige left-winger gaf aan een stap terug te doen uit de NHL. De veteraan verzamelde in zijn 1244 reguliere wedstrijden een respectabele 786 punten, maar stond vooral bekend om zijn extra versnelling in de play-offs, waar hij in 155 duels maar liefst 101 punten noteerde. Williams stond bekend als ‘Mister Game 7’. In de negen keer dat zijn teams de ultime alles-of-niets wedstrijd speelden, noteerde hij vijftien punten en won hij maar liefst drie Stanley Cups.

Tekst gaat onder de video verder

In zijn statement verklaart Williams: “Voor zover ik me kan herinneren is dit de eerste keer in mijn carriere dat ik twijfel over mijn toekomst in de sport. Mijn hele zomer heeft gedraaid om ijshockey en ik heb alles gedaan om me voor te bereiden op het komende seizoen. Maar omdat de besluiteloosheid blijft knagen kan ik de mentale en fysieke commitment die ik van mezelf eis niet garanderen. Ik heb daarom besloten uit de sport te stappen”.

IS DIT HET EINDE?

Williams’ nadruk op besluiteloosheid, gecombineerd met een reputatie voor punten pakken op de juiste momenten, zorgt dat veel insiders hun vraagtekens zetten bij Williams’ vertrek. Immers, de Hurricanes zijn een jong team dat vers van een succesvolle playoff-run komt. De basis staat en de Hurricanes gaan een zonnige toekomst tegemoet, dus is jouw captain wel direct nodig? Geef de oude rot in het vak wat rust en laat de kids het lekker oplossen. Mochten de Canes rond de trade deadline leiderschap missen en/of ziet Williams’ zijn kans om een vierde kampioenschap veroveren? Dan gaat een uitgeruste ‘Mr. Game 7’ zich zeker niet in kunnen houden en wellicht voor een terugkeer. Het is typisch Justin Williams: Go hard, or go home!

Previous Yeti's in samenwerking met Trappers in Eerste Divisie
Next Final Four, Beker, Kuznetsov, Trappers en Inter Region Cup