Final Four, Beker, Kuznetsov, Trappers en Inter Region Cup


De hegemonie van Trappers werd doorbroken. Komend seizoen gaan de Tilburgers ‘importloos’ de strijd aan. Wat verwacht jij van het komende Oberliga seizoen?

Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Reginald: Wat Trappers doet is top! Hoe vaak lees je niet dat een sportieve titel verdedigen loodzwaar blijkt. En die andere teams knokken ook voor die titel en de eventuele promotie naar DEL2 hé. Ook financieel is het knap wat er in en rond Tilburg gebeurt. Sommige Duitse Oberliga-clubs en sponsoren hebben meer dan flinke ambities en budgetten. Het “importloze” is sympatiek; maar de vijver is er ook wel. Als die opdroogt zal er wel snel een Canadees of zo opschaatsen. En dat hoort ook zo voor elke ambitieus team. En dat is Tilburg, dus een top-3 plek moet kunnen.

Damiën: Mijn verwachting is dat ik de Nederlandse teams, dus ook de Trappers, beter zal moeten gaan volgen. Dan kan ik een meer inhoudelijke voorspelling doen dan dat ze hoogstwaarschijnlijk in blauw en geel zullen spelen. Ik kan hier niks concreets over zeggen.

Cindy: Als Tilburg Trappers fan zeg ik natuurlijk dat ze net zo goed gaan als alle voorgaande seizoenen in de Oberliga. Vorig jaar helaas niet Oberliga Meister, maar net zoals vorig jaar ben ik ervan overtuigd dat ze het heel ver gaan schoppen. Daarnaast hebben ze twee goede aanvullingen: Diego Hofland en Bartek Bison. Ik verwacht daar veel van. Wel moet ik zeggen dat het begin van de competitie wel zwaar zal worden, nu er zoveel spelers zijn vertrokken. Een kwestie van wennen en een (nieuwe) groepsdynamiek creëren.

Luciano: Lastig om daar nu al een voorspelling over te doen zonder veel van dit Tilburg gezien te hebben. Niet alleen de imports ben je kwijt, ook Ivy van den Heuvel en Nick de Ruijter ben je kwijt. Het is afwachten wat voor impact dat op de ploeg gaat hebben. Ik denk dat Tilburg Trappers geen kampioen wordt. Het winnen en kampioen worden werd wat gewoontjes. Er werd zelfs geroepen dat de competitie niet genoeg uitdaging bood. Genoeg uitdagingen nog voor Tilburg als je het mij vraagt, die verloren titel herover je niet zo maar.

Previous Justin Williams vertrekt uit NHL, maar laat de deur op een kier
Next Eerste Divisie 27 september van start, geen play-offs