Final Four, Beker, Kuznetsov, Trappers en Inter Region Cup


Geen Final Four weekend en de Bekerfinale doordeweeks vanwege het pre-olympisch kwalificatietoernooi van Oranje. Hoe de landskampioen benoemd wordt is onduidelijk. Hoe kijk jij hier tegenaan?

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen Final Fhour
Foto: Paul Nicolaassen

Cindy: Persoonlijk vind ik het zeer jammer dat er dit seizoen geen Final Four weekend is. De sfeer bij die (belangrijke) wedstrijden is altijd leuk. Er komt veel volk op af, wat alleen maar positief is voor het ijshockey in Nederland. Hetzelfde geldt voor de bekerfinale; de sfeer en het volle stadion maken het wel echt een hele ‘happening’. Juist omdat ijshockey in Nederland zo klein is, was het fijn om die speciale evenementen te hebben. Door die evenementen kreeg je het gevoel dat er zeker toekomst zit in (de uitbreiding van) de ijshockeysport in Nederland. Dat de bekerfinale nu doordeweeks gespeeld wordt, gaat niet ten goede komen aan de bezoekersaantallen ben ik bang. Aan de andere kant is het natuurlijk super dat Oranje mee kan doen aan het pre-olympisch kwalificatietoernooi. Het zou echt heel vet zijn als ze zich kwalificeren. Ik denk wel dat dat de droom van velen is.

Luciano: Hier kunnen we het lang en breed over hebben, maar wij gaan ons niet plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat is een utopie, waarom zou alles daarvoor moeten wijken? Afbraak aan het ijshockey als je het mij vraagt, de fans zijn meer gebaat bij een Final Four en bekerfinale in het weekend.

Reginald: Merkwaardig toch, dat de aanduiding van de landskampioen nog onduidelijk zou wezen. Je hebt een volwaardige Bekercompetitie en je hebt een volwaardig (BeNe-) kampioenschap. Maar de landskampioenaanduiding specifiëren blijkt moeilijk!? Het Final Four weekend, laat ons eerlijk wezen, is geen kaskraker gebleken de voorbije jaren. Dus daar hoef je echt niet om te rouwen. Dat je de doelstelling uitspreekt om Olympisch hoger te mikken, is top. Nu nog qua communicatie en timing in deze de lat op Olympisch niveau leggen en dan komt het helemaal goed; als het werkplan dat ook is natuurlijk. En de bekerfinale is sowieso een topavond, ook midweeks.

Damiën: De Olympische Winterspelen zijn het hoogst haalbare toneel binnen de sport. Ik kan me dus voorstellen dat iedere potentiële speler van Oranje deze kans niet gaat laten schieten vanwege een mogelijke issue met de planning. Toegegeven: ik heb nooit een Final Four weekend meegemaakt (sounds lovely, though) en hou mezelf überhaupt niet te veel bezig met het ijshockey binnen Nederland. Het kan dus zijn dat ik hier in de plank volledig mis sla, máár:

De kleinste kans om Nederland op het hoogste toneel ter wereld te krijgen door één keertje per vier jaar geen Final Four toch zeker wel waard? Als ons nationale team de kans maar laat liggen ‘want anders waren we te laat met eten en het ging toch niet lukken’ zou deterministisch en schandalig voor de sport zijn. Ik weet dat de kans op daadwerkelijke kwalificatie nihil is, maar de beste sprookjes beginnen met een hopeloze underdog. Toch? 

Previous Justin Williams vertrekt uit NHL, maar laat de deur op een kier
Next Eerste Divisie 27 september van start, geen play-offs