Final Four, Beker, Kuznetsov, Trappers en Inter Region Cup


De IIHF schorste Evgeny Kuznetsov vier jaar voor cocaïne gebruik. De NHL wijkt hier vooralsnog vanaf. Goede zaak?

Evgeney Kuznetsov IIHF

Luciano: Het is geen prestatieverhogend middel, dus de schorsing is sowieso overtrokken. Ik ben wel van mening dat wanneer je een voorbeeldfunctie hebt, hij een straf zou moeten krijgen waarbij hij bijvoorbeeld op basisscholen of bij middelbare scholieren voorlichting moet geven over drugs en de gevaren daarvan, of dat hij een x aantal uur in een afkickkliniek vrijwilligerswerk moet doen.

Reginald: Inderdaad, indien niet prestatieverhogend, waar draait die schorsing dan eigenlijk om? Is het niet bizar dat iemand vier jaar geschorst wordt omdat hij een niet-prestatieverhogend middel genomen heeft? Daarenboven wordt dat dan nog breed uitgestrooid in de media. Deontologisch gezien mag dat wel eens anders in de toekomst vanuit de hogere sferen.

Damiën: Voor een trotse Rus is vier jaar het shirt van Mother Russia niet mogen dragen al een vrij fikse tik op de vingers. De NHL heeft geen zeggenschap in de issue gezien het niet om hun test ging en het buiten het seizoen van de hun competitie viel. De enige manier waarop een Noord-Amerikaanse schorsing nog zou kunnen gebeuren is als de Washington Capitals’ eigen regels of een specifieke clausules in Kuznetsov’s spelerscontract zijn overtreden. Kuznetsov heeft zich vrijwillig aangemeld voor het ‘Substance Abuse Program’ van de NHL en heeft daarmee ook alle juiste PR-move gemaakt voor zijn werkgever. Ik verwacht geen verdere schorsing. Hoe de hell is cocaïne geen performance enhancing drug trouwens?

Cindy: Vier jaar niet voor je thuisland uit mogen komen is een zware straf. Vooral gelet op de lange tijdsperiode. Hij mag daarnaast nog wel in de NHL blijven spelen, wat krom zou zijn, mits hij geen counseling en periodieke controles zou krijgen. Maar dat krijgt hij wel van de NHL. Een speler op zo’n hoog niveau gun ik (in de meeste gevallen) om in vorm te blijven, zodat diegene op hoog niveau kan blijven spelen, maar hij moet wel voelen dat hij fout is geweest. Met deze twee maatregelen blijft hij op niveau, maar ervaart hij wel duidelijk de consequenties van zijn misstap.

Previous Justin Williams vertrekt uit NHL, maar laat de deur op een kier
Next Eerste Divisie 27 september van start, geen play-offs