Carolina raast voor derde keer langs New York, Dallas op karakter langs St. Louis


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Carolina Hurricanes is dichtbij de volgende ronde. De ‘Bunch of Jerks’, die in de eerste ronde kampioen Washington uitschakelden, raasden langs New York en pakten een 3-o voorsprong. Dallas Stars en St. Louis Blues maken het in de ‘Battle of the Wild Cards’ ontzettend spannend. De Stars kwamen op karakter op gelijke hoogte. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten je bij.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 5-2 (CAR leidt 3-0)

Carolina Hurricanes is nog één zege verwijderd van een plek in de Eastern Conference final. De Canes boekten de derde zege (5-2) in drie duels op New York Islanders en dat kun je gerust een verrassing noemen.

De thuisploeg was de bovenliggende partij in de openingsfase en kreeg loon naar werken na een kleine zeven minuten. Jaccob Slavin zette (onbedoeld?) voor, waarna Teuvo Teravainen de puck controleerde met de schaats en binnentikte. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Devon Toews liet, na lang rondspelen op de powerplay een wrist-shot langs McElhinney vliegen.

In de tweede doorgang lag het wat dichter bij elkaar en pakte Curtis McElhinney zijn moment of fame, met een prachtige redding.

Niet lang na die save lag de puck aan de andere kant wél tegen de touwen. Text book hockey, zoals ze zeggen. Justin Faulk kwam uit de strafbank, kreeg een prachtige pass van Warren Foegele en klopte Lehner in het dak van het doel.

Ook deze hernieuwde voorsprong hield niet lang stand, want opnieuw kwam New York langszij. De Canes kregen de puck niet weg en met een prachtig wrist-shot haalde Josh Bailey de trekker over voor de Islanders. Het duel was na de volledig open, waarin beide ploegen een beroep op hun doelman deden. De derde voorsprong van de thuisploeg bleek de beslissende. Islanders-goalie Lehner ging de fout in met een pass; Sebastian Aho onderschepte en gaf Justin Williams de kans om binnen te tikken. In de laatste tien minuten moesten de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam niet. In de laatste minuut legden de Canes nog twee empty-net goals binnen via Teuvo Teravainen en Sebastian Aho. Nadat New York in de eerste ronde een sweep had tegen Pittsburgh Penguins, dreigt het nu zelf gesweept te worden door Carolina.

Dallas Stars – St. Louis Blues 4-2 (Series tied 2-2)

De Stars hebben de stand weer gelijk getrokken in de serie en dat was mede te danken aan Ben Bishop met zijn 27 saves. Vooral in de derde periode waren de Blues aanvallend beter met twaalf tegen vijf schoten op doel. Maar Bishop hield dit keer stand. Al moest hij wel als eerste buigen voor Vladimir Tarasenko die een hard schot vanuit de powerplay losliet, dat Bishop te machtig was. Het was Jason Dickinson die de gelijkmaker kon scoren. Hij schoof een puck binnen die via de boarding terug kwam en niet goed verwerkt werd door Jordan Binnington.

Nog vlak voor het einde van de eerste periode was het Jason Spezza die de Stars op voorsprong schoot. Werd het eerste schot van Alexander Radulov nog gestopt, de rebound kon worden binnen geschoten.
Halverwege de tweede periode was het John Klinkenberg die een prachtige pass van Tyler Seguin prima binnen schoot. De Finse rookie Roope Hintz mocht alweer zijn vijfde goal noteren in de playoffs. Met een snelle uitbraak was het één, twee, drie en hij lag in het netje. De aanval werd opgezet door Alexander Radulov. Die gaf de pass op Jamie Benn en de schoof de puck panklaar op de stick van Hintz.

Zoals gezegd, in de laatste periode probeerde St. Louis het wel. Het kwam ook nog tot 4-2 via de eerste goal in de play-offs van Robert Thomas. Latere pogingen van de Blues werden keer op keer gestuit door Ben Bishop.

Het mocht dus niet meer baten voor St. Louis en die kunnen nu zich in hun eigen thuishaven het Scottrade Center weer gaan opladen voor wedstrijd vijf.

Previous Oranje met Trappers bijna 'out of options' op WK; do or die!
Next Nederland boekt cruciale 3-2 zege op Japan, maar moet afwachten