Colorado vloert kampioen van het Westen, Toronto pakt voorsprong tegen Boston


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee wedstrijden in de NHL play-offs afgelopen nacht. Toronto pakt matchpoint tegen angstgegner Boston en Colorado heeft Calgary uitgeschakeld. Cor Machielsen sloeg een nachtje slaap over en brengt jullie weer up to date.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1-2 (Series 3-2 TOR)

In deze gelijkopgaande wedstrijd was het wachten op de goals, aangezien beide goalies in de eerste veertig minuten niet te passeren waren. Tuukka Rask maakte zestien saves en Frederik Andersen trad vijftien handelend op in twee periodes. Pas in het derde deel bolden de netten. De patstelling werd doorbroken door Auston Matthews met een keiharde one-timer. Hij ontving de puck van Jake Muzzin en haalde verwoestend uit.

Twee minuten later, inmiddels in minuut 53, zette de Fin Kasperi Kapanen de marge op twee. In een drie tegen twee situatie kreeg hij een mooie cross pass van Andreas Johnsson en net als Auston Matthews schoot hij ook een one-timer hard achter Tuukka Rask. De aansluitingstreffer van David Krejci met de extra aanvaller kwam, met 44 tellen op de klok te laat. Toronto pakt de leiding in de serie en kan het thuis proberen af te maken.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 1-5 (Colorado wint series met 4-1)

Ze verloren in januari achttien van de drieëntwintig wedstrijden, maar haalde Colorado nog de Playoffs via een wildcard. Afgelopen nacht werd de nummer twee van het seizoen, Calgary Flames, voor de vierde keer verslagen zodat Colorado naar de tweede ronde gaat van de play-offs. Mede te danken aan goalie Philipp Grubauer. De kampioen van het Westen is, na de kampioen van het Oosten, na één ronde klaar.

 

Na tien minuten in de eerste periode was het Gabriel Landeskog die de Avalanche op een 1-0 voorsprong schoot. Tyson Barrie met een hard schot van de blauwe lijn werd genoeg van richting veranderd door Landeskog. Daarna kreeg Johnny Gaudreau een penalty schot te nemen. Helaas voor de Flames was “Johnny Hockey” onzichtbaar in de play-offs. Het schot werd gestopt door Philipp Grubauer.

Nog geen dikke minuut na de gemiste penalty was het Mikko Rantanen die vanachter de goal via de rug van Mike Smith scoorde. Zes seconden voor het einde van de eerste periode bracht T.J.Brodie, na slecht uitverdedigen van Colorado, weer wat hoop in het Saddledome met de aansluitingstreffer.

Die hoop vervloog weer snel aangezien Colin Wilson twee keer scoorde in de tweede periode. De eerste was na puckverlies van Rasmus Anderssen, waarna Wilson de één tweee aanging met Mikko Rantanen en zo kon scoren. Zijn tweede was op de powerplay waarbij hij alleen werd gelaten vlak voor de neus van Mike Smith. Na een sublieme pass van Nathan MacKinnon hoefde hij alleen maar zijn stick tegen de puck aan te zetten om te scoren.

De vlam gedoofd

Mikko Rantanen blies binnen een minuut in de derde periode alle hoop als een nachtkaars uit. Een vlammend schot op de powerplay sloeg in als een bom en Calgary kwam die knal niet meer te boven. Al was het vuur in principe al en waakvlammetje geworden na de tweede periode.

Zo is na Tampa Bay Lightning, nu ook het record brekend seizoen van de Calgary Flames ten einde. Het is voor het eerst in de historie van de NHL dat de nummers acht de nummers één in het oosten én het westen hebben uitgeschakeld. De nummers één en twee van de reguliere competitie kunnen op vakantie. Ook dat is playoff hockey.

Previous 'Steve Yzerman keert terug bij Detroit als General Manager'
Next Zwarthoed en Hamers verlengen contract bij SDE HF