‘Steve Yzerman keert terug bij Detroit als General Manager’


Steve Yzerman

Steve Yzerman komt terug naar Detroit Red Wings. De 53-jarige legende van de ploeg uit Michigan wordt om 21:00 uur Nederlandse tijd gepresenteerd als General Manager in Little Caesars Arena. Naast Yzerman zullen ook de huidige General Manager Ken Holland en CEO Christopher Ilitch aanwezig zijn.

YZERMAN WEER THUIS

Yzerman werd in 1983 als 4th overall gedraft door Detroit en speelde zijn gehele carriere bij de Red Wings. Opvallend feit: het was het eerste jaar dat Mike Ilitch de club onder zijn hoede had, nadat hij deze in de zomer van 1982 kocht. In 1986 werd de Canadees tot aanvoerder benoemd en droeg de ‘C’ negentien jaar lang. In de 22 seizoenen dat hij actief was als speler, won hij de Stanley Cup drie maal (1997, 1998, 2002). Één van zijn meest legendarische goals scoorde ‘Stevie Y’ in de playoffs tegen St. Louis Blues in de tweede overtime.

Als Red Wing noteerde hij 1755 punten (692G en 1063A) in 1514 wedstrijden. Alleen Gordie Howe heeft meer punten (1809) voor Detroit. Yzerman is één van de meest spraakmakende spelers in de recente NHL historie van de jaren 90. In 2010 werd hij aangesteld als General Manager van Tampa Bay Lightning. In de acht seizoenen aan het roer van de club in Florida werd in 2015 de Stanley Cup finale gehaald. Deze werd verloren van Chicago Blackhawks.

De verwachting is dat Ken Kolland, die nog een contract van een jaar heeft, een stap terug doet naar de positie van President of Hockey operations. Met de terugkeer van de ‘eeuwige 19’ gaat een lang gekoesterde wens van de fans van Detroit in vervulling. Yzerman wordt gezien als ‘kind van de club’ en alom gerespecteerd om zijn stijl van management voeren.

 

Previous Frölunda Indians en Djurgården naar SHL finale
Next Colorado vloert kampioen van het Westen, Toronto pakt voorsprong tegen Boston