San Jose voorkomt uitschakeling, St. Louis dompelt Winnipeg in rouw


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De eerste ronde van de play-offs naderen hun climax. Carolina kwam keihard terug van een 0-2 achterstand in de series en staan nu weer gelijk met Washington. St. Louis pakte op bezoek in Winnipeg het matchpoint en San Jose hield de hoop levend door de achterstand in de series tegen Las Vegas te verkleinen naar 2-3. Oscar de Kunder en Cor Machielsen hadden maar weinig slaap nodig op goede vrijdag om jullie weer bij te kunnen praten.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 2-1 (series 2-2)

Dat Carolina de stand op 2-2 heeft gebracht in deze vierde wedstrijd hebben ze aan één man te danken. Goalie Petr Mrazek bleek een haast onneembare vesting met zijn dertig reddingen. Al binnen zeventien seconden was het Warren Foegele die vanaf de openings face-off scoorde. Na een combinatie van Justin Williams en Jaccob Slavin kon hij de puck in het doel glijden. De overige negentien minuten bleven doelpuntloos in de eerste periode.

Alex Ovechkin wist op voor hem zo bekende wijze een powerplay goal te scoren na dertig minuten. Op assist van Dmitry Orlov haalde hij vanaf links snoeihard uit en liet daarbij Petr Mrazek kansloos. Puckverlies van Washington in de neutrale zone leverde bezit op voor Carolina. Nino Niederreiter zette voor op Teuvo Teravainen en die wist staand tussen twee verdedigers te scoren. Het bleek ook de game winning goal te zijn want in de derde periode kwam het wel tot genoeg kansen voor beide teams, maar kon er niet meer gescoord worden.

WINNIPEG JETS – ST. LOUIS BLUES 2-3 (STL leidt 3-2)

Afgelopen nacht was het sensationele derde duel tussen de Blues en de Jets, waarbij je op het puntje van je stoel zat van de spanning. In de openingsfase van de wedstrijd hadden de Jets maar twaalf seconden nodig, voordat Adam Lowry het net wist te vinden achter Blues goalie Jordan Binnington en hiermee de Jets op het scorebord zette. St. Louis probeerde wat terug te doen, maar het kwam nog niet tot scoren. Het waren dan ook de Jets die halverwege deze periode op een 2-0 voorsprong kwamen door een goal van Kevin Hayes.

In de spannende tweede periode werd niet gescoord door beide teams. In het slotstuk waren het alleen de Blues die wisten te scoren en zo de wedstrijd op sensationele wijze konden keren. Binnen twee minuten was het Ryan O’Reilly die voor St. Louis de openingsgoal achter Jets goalie Connor Hellebuyck in het net wist te leggen. Het zou tot halverwege de periode duren voordat Brayden Schenn van de Blues beide teams op een 2-2 gelijke hoogte bracht. Wel of geen goal was de twijfel,; Schenn zelf was er vanaf het begin duidelijk over.

En waar er al gedacht werd aan overtime was het Jaden Schwartz die met vijftien seconden op de klok de game winning goal scoorde. Met een uitmuntende hand-oog coördinatie, wist hij een harde voorzet -die ongeveer 35 cm van de grond keihard voor het doel gebracht werd- subliem binnen te tikken en zo met St. Louis matchpoint te pakken. Winnipeg weet wat het te wachten staat in de laatste twee duels; twee maal winnen.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 5-2 (VGK leidt 3-2)

De mannen uit San Jose hebben eliminatie voorkomen door met duidelijke cijfers te winnen van Vegas. Die zouden bij winst de tweede ronde hebben gehaald. Goalie Martin Jones, die al twee keer werd gewisseld, was nu wel van meerwaarde door dertig saves te maken. Al in de eerste minuut was het Tomas Hertl die met het eerste schot op doel wist te scoren bij Marc-Andre Fleury. Een schot van Timo Meier werd op de rebound door Logan Couture binnen geschoten voor de 2-0. Dertig seconden voor het einde van de eerste periode kwamen de mannen uit Vegas ook op het bord. Reilly Smith scoorde vanuit de powerplay situatie.

In de volgende twintig minuten werd de score uitgebouwd door de Sharks naar 3-1 door Barclay Goodrow. Hij hoefde alleen maar het schot van Justin Braun binnen te tippen. Toch maakte Jonathan Marchessault het weer spannend met de 3-2 na 51 minuten. Het slotakkoord was duidelijk voor de Sharks met de tweede van de avond door Tomas Hertl. Joe Pavelski zette nog een empty netter achter zijn naam voor de 5-2 zege, waarmee San Jose in ieder geval de serie in leven houdt.

Previous Trappers pakt cruciale zege in Herne en dwingt Game 5 af
Next Frölunda Indians en Djurgården naar SHL finale