Trappers pakt cruciale zege in Herne en dwingt Game 5 af

Banner Tilburg Trappers

Donderdagavond was het erop of eronder voor Tilburg Trappers, die de vierde halve finale wedstrijd tegen Herner EV moest spelen. De ploeg van Bo Subr stond met 1-2 achter in de ‘best of five serie’. De Tilburgers wonnen de cruciale wedstrijd met 3-5. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Vlammende Tilburgers

In de vorige wedstrijden hadden de scheidsrechters meerdere keren ’too many men’ van Herne over het hoofd gezien. Gisteren kwamen de Duitsers er niet mee weg. Al in de tweede minuut werd deze penalty uitgezeten door Dennis Thielsch. Tilburg wist uitstekend gebruik te maken van deze power play. Ryan Collier kreeg de puck achter goalie Björn Linda in de derde minuut.

Blijdschap na het eerste doelpunt voor Tilburg. Foto: Arie Leeuwesteijn.

De fantastische start was geen toeval; Trappers bleef vlammen en was duidelijk de betere ploeg. Niet veel later, in de zesde minuut, kon Mitch Bruijsten de score verdubbelen. Waar in de vorige wedstrijden aardig wat foutjes werden gemaakt, draaide het team nu als een geoliede machine. Tilburg speelde gedreven en op hoog tempo. Nardo Nagtzaam passeerde in de zestiende minuut goalie Linda, na een knappe actie vanaf de blauwe lijn, en schoot de bezoekers naar een 0-3 voorsprong. In de laatste vijf minuten van de eerste periode werd Herne langzaamaan wakker. Geleidelijk konden ze wat terug doen en kregen ze ruimte om wat langere aanvallen op te zetten. De thuisploeg kreeg de puck echter niet achter goalie Ian Meierdres, die uitstekend keepte. Met een verdiende tussenstand van 0-3 gingen beide ploegen het ijs af.

Ian Meierdres in actie. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Linda als Berlijnse muur

Na de eerste pauze was het de ploeg uit Herne die wat meer kansen kreeg aan het begin van het middenstuk. Goalie Meierdres werd flink aan het werk gezet. Het werd even spannend door een straf voor Boet van Gestel, maar Tilburg liet wederom zien dat het uitstekend is in penalty killing. Trappers nam het doel van Herne een aantal maal gevaarlijk onder vuur, maar goalie Linda stond -niet verrassend- als de Berlijnse muur in zijn goal. Herne kreeg nog twee powerplays in het middenstuk. In de 30e minuut werd Max Hermens naar de strafbank gestuurd en drie minuten later mocht Van Gestel voor de tweede keer gaan zitten.

Toch lukte het Herne niet om met drie powerplays te scoren in het middenstuk. In de 38e minuut was de beurt aan Tilburg, om gebruik te maken van een powerplay, waarop veel kansen volgden. Opvallend was dat tijdens deze overtal situatie van Tilburg, de Brabanders niet uit het verdedingsvak kwam. Bij de Herner powerplays was het Tilburg dat met knappe uitvallen toch de betere kansen kreeg.  Ondanks het beter spel van Trappers, lukte het pas in de laatste seconde voor de zoemer om de puck langs goalie Linda te krijgen. Hermens bracht Tilburg naar een 0-4 voorsprong. Met deze comfortabele voorsprong voor de Trappers, was het tijd voor de laatste pauze.

Björn Linda in actie. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Comeback Herne

Herne begon furieus aan het slotstuk en sloeg binnen twee minuten twee keer toe. Thielsch en Marcus Marsall knalden de puck in 43e en 44e minuut langs goalie Meierdres. Dat de regerend kampioen ‘er nog niet was’ dat bleek dus wel. De twee snelle tegentreffers waren voor Bo Subr het sein om een time out te pakken. Ook met een man minder op het ijs was de thuisploeg gevaarlijk. Patrick Asselin kon, in samenwerking met Brad Snetsinger, voor de 3-4 zorgen.

Tilburg speelde die periode te nonchalant en begon te wankelen. Dat was reden tot spanning, maar bij de spelers en staff was er geen reden tot paniek. Voor de meegereisde fans werd het flink nagelbijten in de slotfase, toen de thuisploeg wéér een powerplay kreeg in de 51e minuut. Cruciale minuten volgden. De spanning liep nog verder op toen Boet van Gestel in de 56e minuut voor de derde keer naar de strafbank werd gestuurd. Goalie Meierdres speelde een zeer grote rol in de penalty killing. Maar ook de spelers voor hem blokten wat ze konden blokken. Bloedstollende minuten gingen voorbij. Herne wist de powerplay opnieuw niet te benutten. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Kevin Bruijsten Linda voor de vijfde keer te kloppen, waardoor de eindstand 3-5 werd.

Do or die

Dat betekent dat de teams gelijk staan in de ‘best of five serie’. De stand is nu 2-2. Aankomende zaterdag vindt om 17:00 de do or die wedstrijd plaats op het Stappegoor. The winner takes is all en plaatst zich vood de finale van de Oberliga tegen EV Landshut.